Üniversite Yaşamına Uyum Programı Düzenlendi

Üniversite Yaşamına Uyum Programı Düzenlendi
03.10.2024
518
A+
A-

Sakarya Üniversitesi, üniversiteyi yeni kazanan öğrenciler için Sakarya Üniversitesi Turgut Özal Kültür ve Kongre Merkezi Nevzat Kor Salonu’nda “Üniversite Yaşamına Uyum Programı” konulu etkinlik düzenlendi.

Programın açılış konuşmasını yapan Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özer Köseoğlu, öğrencilerinin farkındalığı yüksek, toplumsal konularda hassasiyet gösteren, var olan sorunlara makul çözümler arayan bireyler olarak yetişmeyi hedeflediklerini söyledi. Üniversitedeki eğitimin teorik bilgiyle sınırlı olmadığını belirterek özellikle birinci sınıfın başlangıçtan sıkı tutulması gereken bir yıl olduğunu ve bu bağlamda ehemmiyetinin yüksek olduğunu söyledi. Prof. Dr. Köseoğlu, Sakarya Üniversitesi Ailesinin bir parçası olmanın önemini hem akademik hem idari personel olarak öğrencilere destek için burada olduklarını söyleyerek ifade ederken eğitim olarak da fiziki olarak da öğrenci dostu üniversite anlayışına sahip olduklarını aktardı.

Açılış konuşmalarının ardından SAÜ koordinatörlükleri ve daire başkanlıkları yetkilileri tarafından öğrencilerin Sakarya Üniversitesine ve üniversite hayatına uyum sağlamalarını kolaylaştıracak bilgiler verildi.

Öğrencilere, SAÜ’de öğrenimleri boyunca sıkça kullanacakları Sakarya Üniversitesi Bilgi Sistemi (SABİS) hakkında detaylı bir sunum gerçekleştirdi. Ardından, uluslararası öğrenci değişim programı fırsat ve koşulları aktarıldı. Takibinde, öğrencilerin kariyer gelişimine etki eden ve yeteneklerini artıran faaliyetler ile yıl boyu yapılacak olan etkinliklerden bahsedildi.

Program, yabancı dilin önemi hakkında öğrencilerin bilgilendirilmesi, psikolojik danışmanlık ve rehberlik imkanları aktarıldı. Daha sonra kampüs hayatını eğlenceli ve keyifli hale getirecek yemekhane ve spor tesislerinden bahsedildi.

Engelli öğrencilerin üniversite hayatlarını kolaylaştıracak destekler hakkında bilgiler verildi. Sürdürülebilir bir gelecek ve çevre bilincini artırmak amacıyla sıfır atık konusunun önemine dikkat çekildi. Öğrencilerin kütüphaneden en faydalı şekilde yararlanabilmesinin öneminden bahsedildi. Öğrencilerin mezun olduktan sonra hayatlarında çizeceği yolun belirlemesi adına üniversitenin sunduğu fırsatlar anlatıldı.

Son olarak sağlıklı bir kampüs için başlatılan “Dumansız Kampüs” Projesinin anlatıldığı sunumla program sona erdi.


518 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.