Biyobozunur Polimer Projesine TÜBİTAK Desteği

Biyobozunur Polimer Projesine TÜBİTAK Desteği
02.08.2024
1.006
A+
A-

Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ümmügülsüm Zor ve Sakarya Üniversitesi Fizikokimya Anabilim Dalı Yüksek Lisans Programı öğrencisi Fatih Öztürk tarafından kurulan Sakarya Teknokent şirketlerinden Ecolab Kimya ve Biyoteknoloji A.Ş., TÜBİTAK 1507 Ar-Ge programı kapsamında hazırladıkları proje ile destek almaya hak kazandı. Projede, Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Dr. Öğretim Üyesi Bircan Dinç de araştırmacı olarak görev alıyor.

10 ay sürecek olan bu projenin temel amacı, tamamen yerli kaynaklar kullanarak biyobozunur polimer geliştirmek olarak öne çıkıyor. Ekip, geçtiğimiz yıl Sakarya Teknokent’te pektin ve selüloz entegre üretimine ilişkin projelerini başarıyla tamamladıktan sonra, şimdi de bu projenin devamı niteliğinde, elma ve ayvalardan elde edilecek polimerin gıda ambalajı olarak kullanılması üzerine çalışacak.

Çevresel sürdürülebilirlik ve döngüsel ekonomiye odaklanan proje, atık yönetimini iyileştirmeyi ve gıda güvenliğini artırmayı hedefliyor. Yerel atık kaynaklarının verimli kullanımı ile sürdürülebilir üretim tekniklerinin geliştirilmesi planlanıyor. Projenin tamamlanması ile birlikte, bölgedeki atıkların değerlendirildiği, çevreye duyarlı ve sürdürülebilir gıda ambalaj malzemeleri üretimi gerçekleştirilecek.


1.006 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.