Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, İletişim Fakültesi ve Devlet Konservatuvarı öğrencilerini mezun etti

Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, İletişim Fakültesi ve Devlet Konservatuvarı öğrencilerini mezun etti
29.07.2024
1.493
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İletişim Fakültesi, Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi ve Devlet Konservatuvarı 2023-2024 Eğitim- Öğretim yılı mezuniyet töreni, SAÜ Stadyumu’nda gerçekleştirildi.

Tören, kortej yürüyüşünün ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başladı.

Mezuniyet töreninde konuşma yapan Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tahsin Turğay konuşmasında “Hepinizi en içten sevgi ve saygılarımla selamlıyorum! Bugün burada, Fakültemizin yirmi birinci (21.) mezuniyet törenimizi gerçekleştirmenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Fakültemizin Mimarlık, Resim, Geleneksel Türk Sanatları, Görsel İletişim Tasarımı, Seramik ve Cam bölümlerimizden mezun olan genç mimar, ressam, tasarımcı ve sanatçıların sevincini paylaşmak, fakültemizin ülkemize kazandıracağı mesleklerinde yetkin mezunlarımızı, büyük bir şeref ve gururla uğurlamak için toplanmış bulunmaktayız. Bu anlamlı ve bir o kadar mutlu günümüzde, bizlere katıldığınız ve sevincimize ortak olduğunuz için şahsım ve tüm Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi akademisyenleri ve idari çalışanları adına, hepinize teşekkürlerimi sunuyor, törenimize hoş geldiniz diyorum.
Değerli Anneler, Babalar, dünyaya geldikleri andan itibaren üzerine titrediğiniz, büyük emeklerle, özenle yetiştirdiğiniz göz bebekleriniz evlatlarınızı, hizmet etme mücadelesine uğurlamanın vakti gelmiştir, artık sevgili evlatlarınızla iftihar edebilirsiniz, bundan sonra onların başarılarını büyük bir gururla izleyeceksiniz. Bunun için herkesin huzurunda tüm mezunlarımız adına, hepinize ayrı ayrı teşekkürü bir borç biliyorum.

Saygıdeğer Akademisyenlerimiz, bu şeref tablosunun en büyük mimarları sizlersiniz.Mezunlarımızın bundan sonraki zaman içinde yapacakları başarılı
çalışmalar, sizleri de onurlandıracaktır. Emekleriniz için gençlerimiz ve velilerimiz adına, hepinize şükranlarımı sunuyorum. Sevgili Gençler, Bundan sonraki hayatınızda, hepinize üstün başarılar diliyor, en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum! Mezuniyetiniz uğurlu, yolunuz açık olsun!” dedi

 Törende konuşan İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel konuşmasında, “Sakarya Üniversitesi İletişim Fakültesi, 8. Dönem, 2024 yılı mezuniyet törenine hepiniz hoş geldiniz.Bugün iletişim sektörüne 180 yeni meslektaşımızı daha dâhil etmenin gururunu yaşıyoruz. Bugün İletişimciler olarak diploma almayı ve büyük bir alkışı hak ettiniz. Ancak bu büyük başarının arkasındaki gerçek kahramanları sakın göz ardı etmeyin. Doğduğunuz gün sizi kucaklarına aldıklarındaki heyecanı hiç kaybetmeyen, her zaman gözleri üzerinizde, ayağınıza taş değmesin diye sizi dualarla buralara uğurlayan, sadece başarılarınızla değil, her şeyinizle sizi koşulsuz seven, o elleri öpülesi anne ve babaların emeklerini ve alın terlerini sakın unutmayın. Arkanızda bıraktığınız yeni iletişimci adayları sizin ayak izlerinizi takip ederek yollarını bulacaklar. Tıpkı sizleri Türkiye’nin en büyük medya şirketlerinde kapıda karşılayan ve size mentörlük yaparak sektöre hazırlayan sizden önceki mezun arkadaşlarınız gibi.

Siz herhangi bir iş alanında değil, topluma yön veren iletişim ve medya sektöründe görev alacaksınız. Dolayısıyla her sözünüzü düşünerek, toplumsal ve mesleki sorumluluk bilinciyle, etik kurallara riayet ederek söylemek zorundasınız. Özellikle sosyal medya platformlarında paylaşım yaparken, herhangi bir birey gibi değil, iletişimci sorumluluğu ile, söylediğiniz sözün kamusallaştığının bilinci ile hareket etmek durumundasınız. Söz, yazı, görüntü ağzınızdan ve kaleminizden çıkan her şey medyaya, sosyal medyaya yansıdığı anda sizin olmaktan çıkıp, kamusal hale gelir.

Tekrar sizleri, sizleri en başarılı biçimde yetiştirmeye çalışan Akademisyen arkadaşlarımı ve özellikle değerli ailelerinizi tebrik ediyor, sektörde bizleri en güzel şekilde temsil edeceğinize yürekten inanıyorum. Her birinizi ayrı ayrı tebrik ediyor, profesyonel iş hayatınızda hepinize başarılar diliyorum.Lütfen hatta kalın, İrtibatı koparmayalım” dedi. 

Törende konuşma yapan Devlet Konservatuvarı Dekanı Prof. Dr. Nilgün Sazak konuşmasında, “Değerli meslektaşlarım, çok kıymetli mezunlarımız! Sizleri Saygı ve Sevgi İle Selamlıyorum. Değerli  Mezunlarımız, Eğitim hayatınızdaki önemli dönüm noktalarından olan üniversite eğitiminizi başarıyla tamamladınız. Önünüzde kendiniz, aileniz ve ülkemize karşı sorumluluklarınızın olduğu bilinciyle yapacağınız çok şey var.  Her son yeni bir başlangıçtır bilinciyle kariyer basamaklarını hızla tırmanacağınıza olan inancımız tamdır. Bu süreçte elde edeceğiniz başarı ve toplumsal katkı siz ve aileniz kadar Sakarya Üniversitesi’ni de yüceltecek ve bizleri onurlandıracaktır. Mezun olan öğrencilerimizin bu aşamaya gelmelerine katkı sunan siz değerli anne ve babalara ayrı ayrı şükranlarımı sunmak istiyorum.Değerli Öğretim Elemanlarımız, Bu önemli günün en önemli mimarları olarak dört yıl boyunca öğrencilerimizle tek tek ilgilenerek onların alanlarında kendilerini geliştirmelerine katkı sunmanız nedeniyle sizlere de öğrenci ve veliler adına şükranlarımı sunuyorum. Değerli mezunlarımız,Ulu Önder Atatürk’ün gösterdiği akla bilime ve sanata dayalı çağdaş uygarlık yolunda Konservatuar mezunu kimliğinizi onur duyarak taşımanız dileğiyle.  Sizleri sevgiyle uğurluyoruz. Yolunuz açık olsun. ” dedi.

İletişim Fakültesi birincisi Murat Emre Koç konuşmasında, “Bugün burada, hepimizin başarısı olan ve hayatımızın en önemli dönüm noktalarından biri olan mezuniyetimizi kutlamak için bir araya geldik. Yıllar boyunca süren yoğun çalışmalar, bitmeyen azim, sarsılmaz inanç ve özveri dolu çabaların sonucunda, Sakarya Üniversitesi İletişim Fakültesi birincisi olarak mezun olmanın tarifsiz gururunu, mutluluğunu ve heyecanını yaşıyorum!

Dört yıl önce, farklı hikayeler ve umutlarla üniversite hayatımıza başladık. Hem başarılı bir iletişimci hem de yetenekli bir tasarımcı olma hedefiyle çıktığım bu yolculukta, hayalini kurduğum ve büyük bir tutkuyla bağlı olduğum İletişim ve Tasarımı bölümüne adım attım. Bu süreçte, değerli hocalarımın rehberliğinde aldığım teorik ve pratik ders eğitimlerinde yeni bilgiler öğrenerek kendimi geliştirmenin yanı sıra bu derslerde çeşitli projeler üreterek önemli deneyimler kazandım. Geçtiğimiz yıl ülkemizin en büyük medya kuruluşu olan TRT’nin düzenlediği Geleceğin İletişimcileri yarışmasına katıldım ve ikincilik ödülü kazandım. TRT 2 canlı yayınında ismim açıklandığı sırada Sakarya Üniversitesi öğrencisi olduğum vurgulandı, bu da beni son derece gururlandırdı. Öğrencisi olduğum üniversiteyi büyük bir yarışmada başarıyla temsil etmenin mutluluğunu yaşadım.

İletişim Fakültesi mezunları olarak, karşımıza çıkan tüm zorlukları aşarak mesleğimizi en iyi şekilde icra edeceğimize ve etik değerlere, profesyonel standartlara bağlı kalarak, alanımızda fark yaratacağımıza olan inancımız tamdır. Edindiğimiz bilgi ve deneyimlerle, iletişim alanında yenilikçi çözümler üretecek ve topluma katkı sağlayacak projelere imza atacağız. Sizlerin desteğiyle, geleceğin iletişimcileri olarak önemli başarılara ulaşacağımıza inanıyorum.

Her daim koşulsuz şartsız yanımda olan maddi ve manevi desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen başarılarımın baş mimarları anneme, babama ve kardeşlerime sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum.Bir an olsun benden desteğini esirgemeyerek her koşulda daima yanımda olan Hilal Uygun’a teşekkür ediyorum. Dört yıl boyunca aldığım eğitimlerde bana rehberlik eden çok kıymetli hocalarıma en içten teşekkürlerimi sunuyorum. Değerli arkadaşlarım, sizlerin de mezuniyet başarısını en içten dileklerimle kutluyor, meslek hayatınızda her şeyin dilediğinizce olmasını diliyorum. Mezuniyetimiz, sadece bir son değil, aynı zamanda yeni başlangıçların ve fırsatların kapısını aralıyor. İletişim Fakültesi mezunları olarak kendimize, yeteneklerimize ve hayallerimize inanarak, etik değerlerimizi koruyarak ve topluma katkı sağlayarak daima ilerleyeceğiz. Bir kez daha, tüm hocalarımıza, ailelerimize ve arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Hepimizin yolu açık olsun, başarılarımız daim olsun ” dedi.

Devlet Konservatuvarı birincisi Ezgi Akbayır konuşmasında, “Değerli mezun arkadaşlarım, saygıdeğer öğretim üyelerimiz ve değerli yöneticilerimiz, öncelikle hepinize merhabalar. Bugün sizlerle 2024 üniversite birincisi olarak konuşmak benim için büyük bir onur. Öncelikle, mezun olan herkesi tebrik etmek istiyorum. Çabalarımız ve azmimiz bugün nihayet meyvesini verdi. Dört yıl önce bu eğitim yolculuğuna başlarken mezun olacağımız günün hayali ve heyecanıyla yola çıkmıştık. Şimdi ise hayalimiz gerçek oldu ve mezun oluyoruz fakat içimizde buruk bir sevinç taşıyoruz. Çünkü alıştığımız, sevdiğimiz, değerli anıları paylaştığımız okulumuzdan, arkadaşlarımızdan ayrılıyoruz. Bugün, sadece kendi başarılarımızı kutlamakla kalmıyoruz, aynı zamanda geleceğimizin temsilcileri olarak sorumluluklarımızı da kabul ediyoruz. Eğitim aldığımız süre boyunca kazandığımız bilgi ve becerileri kullanarak, geleceğimizi daha iyi bir yer haline getirmek için çabalayacağımıza önce şahsım ve arkadaşlarım adına söz veriyorum.

Fakülteyi böylesine güzel bir dereceyle bitirmek benim tek başıma elde ettiğim bir başarı değildir. Bu başarıda ailemin, hocalarımın ve arkadaşlarımın da payları çok büyük. Başta her türlü maddi ve manevi destekleriyle yoluma ışık tutan ve bana güç veren aileme buradan teşekkürlerimi sunuyorum. Başarımı ve bilgilerimi sadece kitaplardan kazanmadım. Bizlere alanlarında her türlü bilgi ve deneyimi aktararak bizi başarıya taşıyan, bize anlayışla ve sevgiyle yaklaşan, üniversitenin tüm imkanlarını önümüze seren, Sayın Rektörümüze, saygıdeğer hocalarıma ve üniversitemizin tüm idari personeline bütün kalbimle şahsım ve arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum. Dört yıllık süreç boyunca güzel anılar biriktirdiğim arkadaşlarıma ve bu mutlu günümüzde bizleri yalnız bırakmayarak mezuniyet sevincimizi paylaşan tüm büyüklerime en içten duygularımla teşekkür ediyorum ve tüm arkadaşlarımın mezuniyet başarılarını kutluyorum.

Mezuniyetimiz kutlu olsun, her şey gönlümüzce olsun. Yolumuz bilim ve vicdanımız ile aydınlansın. Teşekkür ediyor ve esenlikler diliyorum.

Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi birincisi Merve Yağcı konuşmasında, “Sayın Rektör Yardımcımız, Sayın Dekanımız, Saygıdeğer Hocalarımız, heyecanımızı bizlerle paylaşan Değerli Velilerimiz ve Kıymetli Arkadaşlarım, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Dört yıl önce hayalini kurduğumuz ve büyük bir şevkle başladığımız bu yolda, çok emek verdiğimiz tahsil sürecinin zorluklarını, heyecanlarını ve tutkularını yaşarken, tüm arkadaşlarımla birlikte çok güzel anılarımız da oldu. İnanıyorum ki her birimiz kendini geliştirerek ve büyük emekler sarf ederek mezuniyet heyecanını yaşıyor. Bende bu güzel okul yıllarını Geleneksel Türk Sanatları Bölümü’nde geçirdiğim ve Sakarya Üniversitesi, Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi birincisi olarak taçlandırdığım için büyük bir sevinç ve gurur yaşıyorum. 

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk “Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş olur.” diyerek sanatın bir uygarlık için ne denli önemli olduğunu belirtmiştir. Sanat düşüncenin görünür hale gelmesi, insan aklının ispatı ve özgürlüğün vücut bulmasıdır. Bu haliyle sanat aynı zamanda gezegenimizdeki diğer canlılardan biz insanoğlunu ayıran en önemli cevherdir. Benim için de sanat çocukluğumdan beri kendimi ifade etmekteki en önemli enstrümanlardan biri olmuştur. Doğa ise en büyük ilham kaynağımdır. Bu nedenle sanat ve doğa benim için her zaman bir ruh ve vücut gibi ayrılmaz bir bütün olmuştur. Kendimi yetiştirme ve geliştirme sürecinde pek çok zorluk ve engel yaşadım. Buna rağmen, içimdeki sanat sevgisini ve öğrenme tutkusunu yılmadan koruduğum ve bu mezuniyet anını yaşadığım için çok mutluyum. Kainata baktığımızda en küçük bir zerrenin bile hayranlık uyandırıcı güzellikte ve ahenkli bir şekilde yaratıldığını görmekteyiz. Biz sanatkarlara hediye edilen bu hassas görüş ve yetenek için kendimi şanslı hissediyor ve en büyük sanatçı olan Allah’a şükranlarımı sunuyorum. 

Sunduğu imkanlar sayesinde aldığım nitelikli eğitim ve öğretim için Sakarya Üniversitesi’ne çok teşekkür ediyorum. Bana çok emeği geçen, bilgi ve tecrübeleriyle şu an olduğum kişi olmamı sağlayan, yoluma ışık olan tüm değerli hocalarıma sonsuz teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum. Hayallerimi gerçekleştirebilmem için bana her zaman cesaret veren, her anımda yanımda olan, dünyanın en güzel ve harika kadını anneme teşekkür ediyor ve sevgilerimi sunuyorum. Son olarak her zaman destekleriyle benim yanımda olan aileme, tüm arkadaşlarıma ve sevgili oğluma çok teşekkür ediyorum” dedi.

Törene, AK Parti Osmaniye Milletvekili Seydi Gülsoy, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, SAÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel, Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tahsin Turğay, Devlet Konservatuvarı Dekanı Prof. Dr. Nilgün Sazak, İletişim Başkanlığı Bölge Müdürü Metin Erol, akademisyenler ve öğrenci yakınları katılım gösterdi.

Tören öğrencilerin kep atmasının ardından sona erdi.

 

 

 
1.493 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.