error code: 521 Üniversite – Sanayi İş Birliğinde ‘Kampüs Fabrikada’ Anlayışı Gelişecek - Sakarya Üniversitesi Haber Sitesi

Üniversite – Sanayi İş Birliğinde ‘Kampüs Fabrikada’ Anlayışı Gelişecek

Üniversite – Sanayi İş Birliğinde ‘Kampüs Fabrikada’ Anlayışı Gelişecek
17.07.2024
627
A+
A-

Yenilikçi ürün ve nitelikli işgücünün geliştirilmesinde üniversite-sanayi iş birliğine yönelik önemli adımlar atan Sakarya Üniversitesi, dünyanın en büyük araba kablo donanımı malzeme ve parçaları imalatçısı ve tedarikçisi olan Yazaki Otomotiv’i ziyaret etti.

Üniversite-sanayi iş birliği çerçevesinde görüşmeler yapmak üzere, Sakarya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrah Doğan başkanlığında oluşan heyet, Kuzuluk Beldesi’nde üretim faaliyetlerini sürdüren Yazaki Otomotiv yetkilileri ile bir araya geldi.

Farklı alanlarda ürünler üretmek, yatırım alanlarını geliştirmek ve rekabetçiliği artırmak adına akademi-sanayi iş birliğinin önemine dikkat çeken firma yetkilileri, üniversitemizin başta bilgisayar, bilişim, elektrik-elektronik mühendisliklerinden katılan akademisyenlerimiz ile AR-GE fırsatlarına yönelik fikir alışverişinde bulundu. Bu kapsamda, akademisyenler ve firma yetkilileri ulusal ve uluslararası hibe destekleri çerçevesinde iş birliği konusunda bir araya gelecek.

“Kampüs Fabrikada” Anlayışını Güçlendirmek İstiyoruz

İşgücü piyasasının ihtiyaçları doğrultusunda nitelikli insan gücünün geliştirilmesi için teorik ve pratik derslerin fabrikada olması gerektiğini belirten Prof. Dr. Doğan, Sakarya Üniversitesinin 1970’lerden bu yana bir mühendislik geleneğine sahip olduğunu, farklı mühendislik alanlarında var olan güçlü akademik ve kurumsal altyapısı ile sektöre önemli kazanımlar sağlayabileceğinin altını çizdi. Günümüzde, sektörün ve akademinin ihtiyaçlar ve beklentiler doğrultusunda birlikte uyum içinde çalışabileceklerini belirten Prof. Dr. Doğan, sözlerini şöyle sürdürdü, “Hem işgücü piyasasının ihtiyacını görmek hem de firmaların üretim süreçleriyle ilgili ihtiyaç ve beklentilerini yerinde öğrenmek istiyoruz. Bu nedenle akademisyenlerimizin de sahada sektör temsilcileri ile birlikte olduğu fabrikalardaki teorik/pratik eğitimlerle öğrencilerimiz piyasaya daha kolay adapte olabilecekler.”

Tanışma toplantısında ortaya konulan başlıklara yönelik iş birliği geliştirmek üzere protokol hazırlanarak kurum yetkililerinin katılımıyla imzalanacak.


627 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.