9’uncu FEFKON Toplantısı

9’uncu FEFKON Toplantısı
04.04.2014
703
A+
A-

“Türkiye’nin 2023 Yılı Hedefleri Kapsamında Fen-Edebiyat Fakültelerinin ve Temel Bilimlerin Geleceği” sloganıyla düzenlenen “9’uncu FEFKON Toplantısı”, Sakarya Üniversitesi’nde başladı.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen toplantıya Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam’ın yanı sıra Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, Sakarya Valisi Mustafa Büyük, YÖK Başkanvekili Yekta Saraç, çeşitli üniversitelerin rektörleri ve fen edebiyat fakültelerinin dekanları katıldı.

SAÜ Fen Edebiyat Fakültesi eski dekanı İlyas Öztürk’ün açılış konuşmasının ardından FEDEK Başkanı Prof. Dr. Sermin Örnektekin, “üniversitelerde akreditasyon ve kalite” konusunda açıklamalarda bulundu.

SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Sakarya Üniversitesi’nin bu organizasyona ev sahipliği yapmasından dolayı mutlu olduğunu belirtirken, Sakarya Üniversitesi’nin gerek iş hayatı, gerekse gençlerin beklentilerinde meydana gelen hızlı değişime ayak uydurma adına sürekli kendisini hazır tuttuğunu belirtti.  Prof. Dr. Elmas, bu konudaki tecrübelerini misafir dekan ve rektörlerle paylaşmaya hazır olduklarını da sözlerine ekledi.

Açılış konuşmalarında söz alan YÖK Başkanvekili ve Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Yekta Saraç, YÖK olarak bu tip toplantıları çok önemsediklerini ve ortaya çıkan öneri, düşünce ve raporları dikkate aldıklarını ifade etti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam, konuşmasında temel bilimlerin modern dönemin en önemli araştırma alanları olduğunu ifade ederek, Türkiye’nin 2023 yılı hedefleri kapsamında fen edebiyat fakültelerinin ve temel bilimlerin geleceği ana fikri etrafında düzenlendiğini kaydetti.

Açılış konuşmalarının ardından SAÜ Devlet Konservatuvarı öğretim üyeleri, katılımcılara müzik dinletisi sundu. Daha sonra “Türkiye’nin 2023 yılı Hedefleri Kapsamında Fen Edebiyat Fakültelerinin ve Temel Bilimlerin Geleceği” konulu panele geçildi. Toplantının öğleden sonraki bölümünde “Fen Edebiyat Fakültesi Mezunlarının İstihdamı ve Öğretmenlik Formasyonu” konulu bir panel düzenlendi. Ardından “Dekanlar Toplantısı Çalıştayı” birinci oturumu ile ilk gün etkinlikleri sona ermiş oldu. Toplantılar, 5 Nisan tarihinde yapılacak paralel oturumlarla devam edecek.

04/04/2014 – ST
703 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.