9. Uluslararası Sakarya Kısa Film Festivali

9. Uluslararası Sakarya Kısa Film Festivali
17.10.2023
857
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İletişim Fakültesi tarafından yapılan ‘’ 9. Uluslararası Sakarya Kısa Film Festivali ‘’ SAÜ Turgut Özal Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlendi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesinin katkıları, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü desteği ve himayesinde Sakarya Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen festivale yoğun katılım oldu. 17-19 Ekim tarihleri arasında sinemaseverler, söyleşiler, atölyeler ve film gösterimleriyle buluşacak.

Festival açılışına, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Hamza Al,  Yazar Vadullah Taş, Film Yönetmeni Derviş Zaim, Sinema Eleştirmeni Vahit Tansoy, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

9. Uluslararası Kısa Film Festivali’nin açılış konuşmasını yapan SAÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel, desteklerinden dolayı SAÜ Rektörü Prof. Dr. Hamza Al’a teşekkürlerini dile getirerek, “Üniversite olarak vazifemiz sadece bilim üretmek değil kültüre, sanata, şehrin gelişimine ve her türlü gelişimde katkıda bulunmaktır. Biz yaptığımız bu işin en az bir proje üretmek kadar uluslararası makale yayınlamak kadar bu tür uluslararası kültür sanat faaliyetlerine de üniversitemiz ve şehrimizin marka değerine büyük bir katkı yaptığımıza inanıyorum. Üniversite olarak şehrin kültürel gelişimine de önemli bir katkı sağladığına inanıyorum” diyerek mutluluğunu dile getirdi.

Bu yıl 90 ülkeden 1700 filmin gönderildiği Sakarya Uluslararası Kısa Film Festivali, SAÜ İletişim Fakültesi’nin öğrencilerinin de filmlerini puanladı.

9.Uluslararası Kısa Film Festivali’nin Onur Ödülü sahipleri ise Yazar Vadullah Taş ve Film Yönetmeni Derviş Zaim oldu. Açılış konuşması ve onur ödülleri takdiminden sonra katılımcılar, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Hamza Al eşliğinde fotoğraf ve afiş sergisini ziyaret etti.

Açılış filmi bu yıl, Derviş Zaim’in yönetmenliğini yaptığı Flashbellek olarak belirlendi.

Festivalin üç günlük programında film gösterimlerin yanı sıra yönetmen ve oyuncuların katılımıyla gerçekleştirilecek söyleşiler ve atölyeler de yer alacak.

 
857 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.