9. Ulusal Metalurji ve Malzeme Günleri Başladı

9. Ulusal Metalurji ve Malzeme Günleri Başladı
21.02.2017
989
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Malzeme Bilimleri Topluluğu tarafından düzenlenen Ulusal Metalurji ve Malzeme Günleri’nin 9’uncusu SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde başladı.

Etkinliğin ilk gününe ASAŞ Alüminyum firmasından mühendisler Semih Çetin, Murat Konar ve Arzu Mehmetalioğlu konuşmacı olarak katıldı.

Etkinlikte ilk olarak söz alan Semih Çetin, enerji verimliliğinden ve enerji verimliliği konusunda yaptıkları uygulamalardan bahsetti. Konutlarda meydana gelen enerji kayıplarının büyük oranda pencerelerden kaynaklandığını ifade eden Çetin, bu nedenle verimliliği dikkate alan yeni bir pencere sistemi tasarlamak istediklerini kaydetti.

Murat Konar da konuşmasında TÜBİTAK ile birlikte pencerelerde enerji verimliliğini sağlayan bir proje yaptıklarını belirterek, projenin içeriğinden bahsetti. “Yüksek Performansa Sahip Sürme Sistemi Tasarımı Prototip Yoluyla Tasarım ve Performans Doğrulaması” başlıklı projeyle yeni bir sürme sistemi tasarlamak istediklerini kaydeden Komel, yeni tasarladıkları conta ve sistem ile daha yüksek enerji verimliliğini hedeflediklerini söyledi.

Arzu Mehmetalioğlu ise konuşmasında firmanın ar-ge merkezine ilişkin bilgiler verdi.

Konuşmaların ardından soru-cevap şeklinde devam eden etkinliğin sonunda konuşmacılara hediyeleri takdim edildi.

21-02-2017 / C.Evcim
989 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.