9. FEFKON Toplantısı SAÜ’de Düzenlenecek

9. FEFKON Toplantısı SAÜ’de Düzenlenecek
03.04.2014
566
A+
A-

Bu yıl 9’uncusu düzenlenecek olan FEFKON Dekanlar Toplantısı 4-5 Nisan 2014 tarihlerinde Sakarya Üniversitesi’nin (SAÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

Türkiye Cumhuriyeti Yüksek Öğretim Kurulu’na bağlı devlet ve vakıf üniversitelerin Fen, Edebiyat, Fen-Edebiyat, Dil ve Tarih-Coğrafya, İnsan ve Toplum Bilimi Fakülteleri, Sosyal ve Beşeri Bilimler, Sanat ve Sosyal Bilimler, İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler, İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakülteleri Dekanlar Toplantısı’nın 9’uncusu bu yıl Sakarya Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

Fen Edebiyat fakültelerinin mevcut durumunu değerlendirmek ve daha yüksek bir gelecek vizyonu oluşturmak amacıyla düzenlen FEFKON Toplantıları, Fen Edebiyat fakültelerinin geleceğinin şekillenmesinde önemli bir rol oynuyor. FEFKON Toplantıları, ortak problemleri yakından tanıma ve konulara daha geniş bir perspektiften bakabilme açısından son derece önemli.

Bu yıl “Türkiye’nin 2023 Yılı Hedefleri Kapsamında Fen-Edebiyat Fakültelerinin ve Temel Bilimlerin Geleceği” sloganının belirlendiği toplantıya, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Doç. Dr. Ayşenur İslam, Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, YÖK Yürütme Kurulu Üyelerinden Prof. Dr. Durmuş Günay ve Prof. Dr. Mehmet Şişman, YÖK Üyesi Prof. Dr. Mustafa İsen, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, FEDEK Başkanı Prof. Dr. Sermin Örnektekin, EFDEK Başkanı Prof. Dr. Hayati Akyol, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Daşcıoğlu, Fen- Edebiyat Fakültesi Önceki Dekanı Prof. Dr. İlyas Öztürk, TÜBİTAK’tan Dr. Nevzat Yavuz ve diğer üniversitelerin Dekanları ve Dekan Yardımcıları da katılacak.

9. FEFKON Dekanlar Toplantısı’nda Temel Bilimlerin bugünkü sorunları ve gelecek planları hakkında birçok konu masaya yatırılacak ve çözüm önerileri aranacak. Bu bağlamda Fen-Edebiyat Fakültelerinin geleceği konusunda önemli kararlar alması bekleniyor.

9’uncu FEFKON Toplantısı hakkında ayrıntılı bilgi için aşağıdaki linke tıklayınız..

www.fefkon.sakarya.edu.tr

03/04/2014 – YC


566 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.