8. Ulusal Metalurji ve Malzeme Günleri Başladı

30.03.2016

Sakarya Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Topluluğu tarafından düzenlenen ve geleneksel hale gelen ‘Ulusal Metalurji ve Malzeme Günleri’ başladı.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen  ‘8. Ulusal Metalurji ve Malzeme Günleri’nin ilk günkü konukları Matil Kalite Sistemleri ve Sertifikasyon Müdürü Aslan Ünsal, Repamet Genel Müdürü Mehmet Aktürk, Metkim Genel Müdür Yardımcısı ve İstanbul Metalurji ve Malzeme Odası Başkanı Erman Car oldu.

İnovasyonun tanımını yapan Aslan Ünsal, “İnovasyon, yeni bir fikrin veya geliştirilmiş ürüne hizmete dönüştürülerek pazara sunulması, üretim prosesine ve organizasyona dönüştürülerek kuruluşlarda uygulanma işlemidir.  Bu süreçte fikir yaratma, fikir seçme, fikir geliştirme ve uygulama son olarak fikri yayma işidir” şeklinde konuştu.

Analiz Teknikleri

Optik Emisyon ve Spektrometreler, Portable XRF Tekniğinden bahseden Mehmet Aktürk, “Optik Emisyon ve Spektrometreler tekniği, karbon dahil B, Al, Si, Mg gibi hafif elementleri analiz eder ve düşük rutin bakım giderleri vardır. Portable XRP tekniği ise, tahribatsız iz bırakmazlar atık madde ve sarf malzemesi yoktur, anında sonuç verir ve çok az numune hazırlama kapasitesi vardır” dedi.

Mühendisler Var Olmayanı Yaratır

Metalurji ve Malzeme bölümü öğrencilerine kariyer tavsiyelerinde bulunan Erman Car, “Bu meslekte devam edeceksiniz sektörü iyi takip etmeniz gerekiyor.  Metalurji ve Malzeme Mühendisleri odasına kayıt olun, etkinliklerine katılmaya çalışın, ulusal ve uluslararası konferans ya da sempozyumlara izleyici olun. Yine çalışmak istediğiniz alanda ne gibi yenilikler var, rekabetçi piyasa koşulları şirketleri ne gibi yatırımlar yapmaya zorluyor piyasa içerisindeki insan sirkülasyonu gibi konularda fikir sahibi olabilirsiniz, bu vizyonunuzu genişletir” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Programın sonunda, konuşmacılar öğrencilerin sorularını yanıtladı.

29.03.2016 SK