3+1’de 4’üncü Dönem Başlıyor

3+1’de 4’üncü Dönem Başlıyor
13.02.2014
580
A+
A-

Mesleki eğitimde, iş dünyasının ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik başlatılan bir dönemlik uygulama eğitiminde öğrenci talepleri alınmaya devam ediyor.

Sakarya Üniversitesi’nin meslek yüksekokullarında başlattığı öğrencilerin bir dönem ilgili kuruluşlarda eğitim gördüğü 3+1 modelinde 4’üncü dönem hazırlıkları devam ediyor. Sanayi ve iş dünyasının ihtiyaç duyduğu nitelikli elemanları üniversiteyle birlikte yetiştirdikleri projede, öğrencilerin sigortalarını da üniversite tarafından karşılanıyor.

Temel amacın, öğrencilerin niteliklerini arttırarak mezun olduklarında etkin bir çalışma kapasitesine erişebilmesini sağlamak olan proje de bahar dönemi işletme başvuruları devam ediyor.  Projenin Koordinatörü ve Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, işletmelerin ve öğrencilerin projeyle birlikte büyük bir sinerji yakaladığına dikkat çekerek “Ortaya konulan modelde aslında öğrencinin işletmede eğitim alması planlanıyor olmasına rağmen, tam anlamıyla işletmenin öğrenciye eğitim yaklaşımının biraz ötesinde, gelecekteki işe alabileceği kişi olarak bakmakta ve birçok işletmede öğrencilerimiz çalışmaya devam etmektedir. Bahar dönemi için de işletmelerimizin başvurularını değerlendiriyoruz. Öğrencilerimizi geleceğe hazırlama noktasında titiz çalışmalarımıza devam ediyoruz” diye konuştu.

İşletmeler, öğrenci taleplerini http://www.muys.sakarya.edu.tr/ internet adresi üzerinden gerçekleştirebilecek.

13/02/2013 – YC


580 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.