3+1 ve 7+1 Uygulamaları İçin Talepler Alınıyor

3+1 ve 7+1 Uygulamaları İçin Talepler Alınıyor
11.08.2016
715
A+
A-

Sakarya Üniversitesi’nde bir dönem işletmelerde eğitimi sağlayan 3+1 ve 7+1 uygulamaları kapsamında, 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi için talepler alınmaya devam ediyor.

Sakarya Üniversitesi’nde yeni bir yaklaşım olarak ortaya konulan 3+1 ve 7+1 Eğitim Modelleri ile eğitim-öğretimin 1 dönemi, işletmelerde 16 hafta ve tam zamanlı olarak uygulanıyor. Teknoloji Fakültesi Dekanı ve Meslek Yüksekokulları Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, 3+1 ve 7+1 eğitim modellerinin başarılı bir şekilde yürütülmeye devam edildiğini belirtti.

Her dönem işletmeye gönderilen öğrenciler, işletme yetkilileri ve görev alan akademik personel ile yapılan değerlendirme anketlerine göre memnuniyetin yüzde 90 civarında olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Sarıbıyık, uygulanmakta olan modelin yararlarını ise şöyle açıkladı: “Öğrencilerimiz teorik bilgileri uygulama ile bütünleştirerek uygulama becerisine sahip oluyorlar. Günümüz teknolojisini görerek yetiştiği için iş bulma imkânı kolaylaşıyor. Öğrencilerimiz iş hayatının tüm şartlarını daha erken öğrendiğinden aynı alanda mezun olan öğrenciler arasında rekabet avantajı elde ediyor.

İşletmeler işe almayı düşündüğü elemanı daha kısa sürede tanıyor ve istediği şekilde yetiştiriyor. İş dünyası ile akademik personelin kaynaşması neticesinde sinerji oluşuyor ve yapılacak ortak projelerle işletmelerin Ar-Ge teşviklerinden yararlanması sağlanıyor.

Uygulama ile öğretim elemanlarının bilgi ve tecrübesinden sanayi sektörünün yararlanması da sağlanıyor. Eğitim öğretim programlarının hazırlanması sürecinde sanayinin gereksinimleri dikkate alınarak iş dünyasının pratikte yaşadığı sorunlara çözümler üretiliyor.

Şimdiye kadar 16 binden fazla öğrencinin işletmelerde bir dönem uygulama yaptığı 3+1 ve 7+1 eğitim modelinden yararlanmak isteyen işletmeler, “http://www.muys.sakarya.edu.tr/” internet adresinden talepte bulunabilecekler.”

05-08-2016 / ST
715 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.