3+1 Taleplerinde İnternet Dönemi

3+1 Taleplerinde İnternet Dönemi
21.12.2012
1.038
A+
A-

Sakarya Üniversitesi tarafından uygulanan 3+1 projesi kapsamında, bahar yarı yılı talepleri alınmaya başlandı.

Sakarya Üniversitesi Meslek Yüksekokullarında uygulanan 3+1 projesi kapsamında, Bahar yarıyılı öğrenci talepleri alınmaya başlandı. İşletmeler bir dönem boyunca eğiteceği öğrencileri internet üzerinden talep edebilecekler.

Nitelikli iş gücü yetiştirmek amacıyla Sakarya Üniversitesi tarafından geliştirilen, öğrencilerin işletmelerde 1 dönem mesleki uygulama dersini almalarını öngören 3+1 Projesinde Bahar Yarıyılı başvuruları başladı.  2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılında talep formları ile yapılan başvurular, bahar döneminde Mesleki Uygulama Yönetim Sistemi (MUYS) ile yapılacak.

Mesleki Uygulamalar Yönetim Sistemi Açıldı

Kullanıcılar ile sistem yöneticileri arasında iş akışını yönetmeyi sağlayan sisteme, Meslek Yüksekokulları Koordinatörlüğü tarafından şuana kadar farklı sektörlerden 1400 firma başvurusu kaydedildi. Öğrenci otomasyonu ile entegreli olarak çalışan Mesleki Uygulamalar Yönetim Sistemi, Meslek Yüksekokullarındaki mevcut 37 farklı programdan talepler için kullanıma açıldı.

Firmalar www.muys.sakarya.edu.tr adresinden giriş yaparak firma bilgileri ile sisteme kaydolabilecek, öğrenci taleplerini sistem üzerinden gerçekleştirebilecekler. Güz yarıyılında kaydı yapılan firmalar ise MEYOK Koordinatörlüğü tarafından belirlenen kullanıcı adı ve şifreleri ile sisteme giriş yapabilecekler.

Taraflar Memnun

Sistemin daha etkin çalıştırılması amacıyla internet üzerinden yeni bir veri tabanı oluşturduklarına dikkat çeken Koordinatör Doç. Dr. Mehmet Sarıbıyık “ Türkiye’de ilk defa Sakarya Üniversitesi Meslek Yüksekokulları programlarında uygulamaya konulan sistemin işletmeler, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri tarafından olumlu geri dönüşlerini almaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Öğrencileri denetlemeye giden öğretim elemanlarımız şirketlerin ve öğrencilerin memnun olduklarını ifade ediyorlar. Bazı programlarda talep fazlalığı nedeniyle şirketlerin taleplerini karşılayamadık. Güz döneminde öğrenci gönderdiğimiz şirketler, bahar döneminde daha fazla öğrenci talebinde bulunuyorlar. Bu nedenle talepleri karşılayabilmek için işletmelerin müracaatlarını dönem başlamadan yapmaları, öğrenci dağılımlarının sistem tarafından belirlenmesine olanak sağlayacaktır” dedi.

Bahar yarıyılı öğrenci yerleştirme töreninin proje ortaklarının da katılımıyla 2013 yılı Şubat ayında Sakarya Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilmesi planlanıyor. Mesleki Uygulama Yönetim Sistemi, firma kayıtları ve talepleri için bu tarihe kadar açık tutulacak.

21/12/2012 – //

 
1.038 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.