3+1 Projesi Bahar Dönemi Yerleştirmeleri Yapıldı

3+1 Projesi Bahar Dönemi Yerleştirmeleri Yapıldı
26.02.2014
1.058
A+
A-

Sakarya Üniversitesi tarafından hayata geçirilen 3+1 Projesi kapsamında  meslek yüksekokullarında  öğrenim gören bin 422 öğrenci, kura ile işletmelere yerleştirildi.

Sakarya Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen törene SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Sakarya Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yılmaz Güney, Sakarya Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Murteza Oktar, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğünü Temsilen Mustafa Aydın, Sakarya Müteahhitler Birliği Başkanı Kadir Savaş ile Sakarya iş dünyasından çok sayıda temsilci katıldı.

3+1 Projesi ile öğrencilere uygulama becerisi kazandırmanın önemini anlatan SAÜ Teknoloji Fakültesi Dekanı ve MEYOK Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, ‘Meslek Yüksek Okulları nitelikli eleman yetiştiren üniversitelerin önemli kurumlarından biridir. Biz üniversitemizin ve sanayinin imkânlarını paylaşarak nitelikli işgücü yetiştirmek zorundayız.  3+1 Projesi ile bunu başaracağımıza inanıyoruz’ şeklinde konuştu.  Prof. Dr. Sarıbıyık konuşmasının sonunda bu projeye destek veren kamu ve sanayi kuruluşlarına teşekkür etti.

Projenin, dış dünyadaki gelişime açık nitelikli bireyler yetiştirmek için atılmış önemli bir adım olduğunun altını çizen Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, ‘ 3+1 Projesi, 7+1 Projesi, Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora öğrencilerinin hazırladığı tezlerde sanayinin ve bölgenin sorunlarına yönelik çözümlerde öğrencilerimize verdiğimiz destekler, Teknokent’imizin sanayi ile ilişkimizi kurmada bir arayüz olması, sanayi-üniversitesi işbirlikleri, merkezi laboratuvar gibi üniversiteyi dışa açan projelerimiz var, çok yol aldık. Bu projeler arasında en başarılı olduğumuz proje 3+1 projesidir” diye konuştu. Rektör Elmas, ayrıca projenin Türkiye’deki diğer üniversiteler tarafından takip edildiğini söyledi.

Konuşmaların ardından, 3+1 projesi kapsamında staj görecek bin 422 öğrencinin işletmelere yerleştirilmeleri, bilgisayar ortamında otomatik olarak gerçekleştirildi.

26/02/2014 – MA


1.058 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.