23° 27 Tekstil Sergisi

27.03.2023

Uluslararası Ödüllü Sanatçı Doç. Dr. Ayşe Gamze Öngen’in “23° 27’” isimli kişisel Tekstil Sergisi açıldı.

Sakarya Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi (STMF) Sanat Galerisi’nde düzenlenen serginin açılışına, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, Rektör Yardımcı Prof. Dr. Emrah Doğan, STMF Dekanı Prof. Dr. Tahsin Turgay, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Serginin açılışında bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Hamza Al, Sakarya Üniversitesi olarak sanat ve kültür alanına özel verdiklerini, bu doğrultuda çalışmalar yürütülerek sanat ve kültür faaliyetlerinin arttırılmasını hedeflediklerini söyledi.

Doç. Dr. Öngen, sürdürülebilir yaşamı tehdit eden faktörlere dikkat çekmek amacı ile sosyal sorumluluk çerçevesinde, gelecek kuşakların daha sağlıklı bir yaşam sürdürebilmeleri için sergisine “23° 27” ismini verdiğini ifade etti.

Serginin ardından Doç. Dr. Ayşe Gamze Öngen’e, Rektör Prof. Dr. Hamza Al tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

Sergi, 2 Nisan Pazar gününe kadar sanatseverler tarafından gezilebilecek.