SAÜ Devlet Konservatuvarı, 2023 Aşık Veysel Yılına özel “Aşık Veysel Türküleri” Konseri verdi

SAÜ Devlet Konservatuvarı, 2023 Aşık Veysel Yılına özel “Aşık Veysel Türküleri” Konseri verdi
06.12.2023
699
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı tarafından düzenlenen Aşık Veysel Türküleri Konseri, 2023 Aşık Veysel Yılı Etkinlikleri kapsamında, Sakarya Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde dinleyicilerin yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Etkinliğin genel sanat yönetmenliğini Öğr. Gör. Mehmet Kürşad Türkay’ın üstlendiği konserde, Tolga Ardıç, Mert Koçak ve Doğukan Bozkurt Aşık Veysel’in unutulmaz türkülerini yorumladı. Sanatçılar, Aşık Veysel’in “Uzun Ince Bir Yoldayım,” “Güzelliğin On Par’etmez,” “Dünyada Tükenmez Murat Var İmiş,” “Ben Gidersem Sazım Sen Kal” ve daha birçok sevilen eseri seslendirerek izleyicilere unutulmaz bir müzik şöleni yaşattı.

Sakarya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Nilgün Sazak kapanış konuşmasında Aşık Veysel’in ölümünün 50. yılında düzenlenen etkinliğin ve 2023 yılının UNESCO tarafından Aşık Veysel ve Mevlana yılı olarak ilan edilmesinin önemini vurguladı.

Sazak, “Yüz yıllardır bu topraklarda sevgi, barış, dostluk söyleniyor. Bu nedenle UNESCO haklı ve doğru bir kararla bugün bizlere Aşık Veyselimizi anma fırsatı verdi” ifadeleriyle etkinliğin kültürel önemine dikkat çekti.

Teşekkür belgelerinin takdim edilmesiyle sona eren konser, Aşık Veysel’in türküleriyle dolu bir gece olarak sanatseverlerin anılarındaki yerini aldı.


699 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.