15 Temmuz Konulu Kitabın Tanıtım Etkinliği Gerçekleşti

15 Temmuz Konulu Kitabın Tanıtım Etkinliği Gerçekleşti
07.04.2017
556
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Haluk Selvi ve İşletme Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Yağmur Ersoy, 15 Temmuz gecesi darbe teşebbüsünde yaşanan olayları kitaplaştırdı. Bu kapsamda SAÜ Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen kitap tanıtım etkinliği, geniş katılımla gerçekleşti.

Sakarya’da 15 Temmuz Darbe Girişimi sonrasında Prof. Dr. Haluk Selvi ve Yrd. Doç. Dr. Ahmet Yağmur Ersoy, il genelinde yaşanan olayları kaleme alarak “15 Temmuz’da Sakarya’da Olaylar ve Tanıklar” isimli kitabı oluşturdu. Kitap içinde 15 Temmuz gecesi Sakarya Valiliğinde vurularak gazi olanlar, belediye başkanları, milletvekilleri ve valinin duygularına yer verildi.

Düzenlenen etkinliğe Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Sakarya İl Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı, Sakarya İl Jandarma Komutanı Albay Emin Dursun ve davetliler katıldı. 15 Temmuz darbe teşebbüsü belgeseliyle başlayan program sonrasında kitabın yazarı Prof. Dr. Haluk Selvi, yaptığı konuşmada, “Bir tarihçi olarak 15 Temmuz’u değerlendirdiğimizde, hem şehrimiz hem de ülkemiz açısından kritik olayların yaşandığı bir dönüm noktası oldu. Bu düşünce ile yola çıktık ve planlama yaptık. Şehrin tarihini, kültürünü ortaya koymak gerekiyordu. Bu zamana kadar yapılan darbeleri ve şehrimiz üzerindeki etkisini ele aldık. 15 Temmuz gerçekten bu konuda bize bir alt yapı hazırlıyordu. O gün yaşananlar belgeleriyle ortaya konulmalıydı. Buradaki belgelere, dokümanlara baktığımızda, olayın öyle kolay bir teşebbüs olmadığı, çok planlı ve programlı olduğu, yurt dışı ayağının olduğu görülüyor. Bugün gazilerimizle birlikte, Sakarya Valimizle birlikte, belediye başkanlarımızla birlikte konuşarak, onların görüşlerini o günkü meydanlarda yaşananlarla beraber bu kitap içerisine aktarmış olduk” diye konuştu.

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas ise yaptığı konuşmada, “İzlediğimiz belgesel gerçekten güzel oldu. Çok şeyler söyleniyor ama yapılan bu tür çalışmaların, daha sonra gerçeğin gösterilmesinde ve aydınlatılmasında çok katkı sağladığını biliyoruz. Bu yüzden hocalarımı kutluyorum. Üniversitemiz bu tür çalışmaları her zaman desteklemektedir” ifadelerini kullandı.

07-04-2017 / ST


556 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.