13. Uluslararası Türk Dünyası Sosyal Bilimler Kongresi Yapıldı

13. Uluslararası Türk Dünyası Sosyal Bilimler Kongresi Yapıldı
02.11.2015
833
A+
A-

13. Uluslararası Türk Dünyası Sosyal Bilimler Kongresi Yapıldı

Sakarya Üniversitesi'nin düzenleyici ortakları arasında yer aldığı “13. Uluslararası Türk Dünyası Sosyal Bilimler Kongresi”, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de yapıldı.

Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi'nin ev sahipliğinde 28 – 29 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilen kongreye, 12 ülkeden 250’den fazla akademisyen katıldı. Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı'nın (TDAV) farklı eğitim kurumlarıyla ortaklaşa düzenlediği kongrenin açılış oturumuna, Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi İsmail Alper Coşkun, TDAV Başkanı Közhan Yazgan ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Büyükelçi İsmail Alper Coşkun, konuşmasında, binlerce Türk öğrencinin Azerbaycan'da eğitim gördüğünü, bunun karşısında da 10 binin üzerinde Azeri öğrencinin Türkiye'de eğitim gördüğünü ifade etti. Türk dünyasından eğitim kurumlarını bir araya getiren kongrenin istikrar ve büyümeye çok önemli katkı yapacağına inandığını belirten Coşkun, bu noktada vizyon sahibi liderlikle birlikte eğitim kurumlarının da büyük önemi olduğunun altını çizdi.

Kongrenin Türk dünyasından yüzlerce bilim insanını buluşturduğunu aktaran TDAV Başkanı Közhan Yazgan da, bu yıl 13’üncüsü düzenlenen kongrenin ülkeler arasında bilgi ve fikir paylaşımına vesile olduğunu söyledi.

Türk dünyası yüksek eğitim kurumları arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinin ve öğrenci ile akademisyen değişiminin artırılmasının amaçlandığı kongrede, sosyal bilimler alanında Türk Dünyası ile ilgili güncel konularda birçok bildiri sunuldu.

02/11/2015 – ST
833 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.