12. İnşaat Mühendisliği Günleri

12. İnşaat Mühendisliği Günleri
20.03.2014
754
A+
A-

Sakarya Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Topluluğu tarafından düzenlenen “12. İnşaat Mühendisliği Günleri” isimli etkinlikte ‘Marmaray İnşaatı’ ve ‘İzmit Körfez Geçişi’ projeleri incelendi.

Sakarya Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Topluluğu tarafından bu yıl 12’ncisi düzenlenen “İnşaat Mühendisliği Günleri” isimli etkinlik SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. SAÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Adil Altundal’ın oturum başkanlığında düzenlenen etkinliğe, Marmaray Projesi’nde görev alan Yüksek İnşaat Mühendisi Murat Canbal konuşmacı olarak katıldı.

İki farklı oturumda gerçekleştirilen etkinliğin ilk oturumda ‘Marmaray İnşaatı’, ikinci oturumunda ise ‘İzmit Körfez Geçişi’ projesi masaya yatırıldı.

İstanbul Boğazı altında batırma tüp tünel ile geçiş yapan demiryolu projesinde Kontrol Mühendisi olarak görev alan Yüksek İnşaat Mühendisi Murat Canbal, Marmaray Projesi’nin sondaj ve zemin araştırmaları, tüp tünelin jeolojik profili, batırma tüp tünelin imalatı, tüp tünellerin birleştirilmesini katılımcılara fotoğraflarla anlattı. Marmaray’ın dünya genelindeki en önemli projelerden biri olduğunu belirten Canbal,  Marmaray Projesinin dünya genelinde yapılan en derin delme tünel olduğunu ve derinliğinin eksi 60 metre olması nedeniyle projenin dünyada bir ilk olduğunu söyledi.

Etkinliğin sonunda İnşaat Mühendisliği bölümünde derece yapan öğrencilere onur belgeleri takdim edildi ve etkinliğe katılan öğrenciler arasında düzenlenen kura çekimi ile etkinliğe katılanlara çeşitli hediyeler verildi.

20/03/2014 – MA


754 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.