100/2000 YÖK Doktora Bursları Projesi Kapsamında Öğrenci Alımı İlanı

03.08.2017

Sakarya Üniversitesi Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler ve Ortadoğu Enstitüsüne 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı GüzYarıyılı’nda 100/2000 YÖK Doktora Bursları Projesi kapsamında Doktora Programlarına öğrenci alınacak.

100/2000 YÖK Doktora Bursları Projesi kapsamında ülkemiz için öncelikli alanlarında nitelikli bilgi üretmek amaçlı doktoralı insan kaynağına olan ihtiyacını karşılamak üzere, devlet üniversitelerindeki doktora programlarında öğrenim gören öğrencileri desteklemek için, YÖK Başkanlığı tarafından “Doktora Bursları” verilecektir.

2017 yılı itibariyle başlayacak olup, bu kapsamda öğrencilerin Bahar döneminden itibaren eğitim almaları sağlanacaktır. Yüksek Lisans mezunu olarak Doktora programına kayıt yaptıran öğrencilere 4 yıl, Lisans mezunu olarak Bütünleşik Doktora programına kayıt yaptıran öğrencilere 5 yıl süreyle yılda 12 ay burs verilecektir.

Burs miktarı: Aylık 1800 TL (Her yıl enflasyon oranı miktarınca artırılacaktır)

100/2000 YÖK Doktora Burslarına; T.C. vatandaşı olan, Yüksek lisans derecesine sahip olan, herhangi bir işte çalışmayan (Kamu, Özel ve diğer), Halen devlet yükseköğretim kurumunda doktora eğitimine devam eden ve tez aşamasına geçmemiş olan, SAÜ Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği’ne göre belirlenen başvuru ve kabul şartlarını taşıyan adaylar başvurabileceklerdir.

Online Başvuru İçin Tıklayınız

Bu proje kapsamında başvuru şartları ve kontenjanlar ekte yer almaktadır;

2017-2018 Güz Yarıyılı 100/2000 YÖK Doktora Bursları Kapsamında Öğrenci Alım İlanı