1. Uluslararası Kritik ve Analitik Düşünme Sempozyumu

1. Uluslararası Kritik ve Analitik Düşünme Sempozyumu
08.04.2015
838
A+
A-

Sakarya Üniversitesi, Kritik ve Analitik Düşünme Platformu ve Akademik Platform tarafından organize edilen "1. Uluslararası Kritik ve Analitik Düşünme Sempozyumu” yerli ve yabancı çok sayıda akademisyenin, bürokratın, iş dünyası ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katılımıyla 10 Nisan 2015 Cuma günü Sakarya Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Sempozyumda Cenevre İslam Merkezi Başkanı Dr. Tarık Ramazan ve Malezya İslam Üniversitesi öğretim üyesi Muhammed Mümtaz Ali davetli konuşmacı olarak katılımcılarla buluşacak.

Kritik ve Analitik Düşünme perspektifinden ekonomi, finans, mühendislik uygulamaları, teknoloji, mimari, sanat, edebiyat, eğitim, siyaset ve uluslararası ilişkiler, yazılı, işitsel ve görsel medya gibi konuların tartışılacağı 1. Uluslararası Kritik ve Analitik Düşünme Sempozyumu, Sakarya Üniversitesi’nin ev sahipliğinde 10 Nisan 2015 Cuma günü gerçekleştirilecek. Farklı konularda 60 bildirinin sunulacağı sempozyum dört salonda eş zamanlı oturumlar şeklinde gün boyu sürecek. 

Kritik ve analitik düşünmenin anlaşılmasına, yaygınlaştırılmasına ve sistematiğinin oluşturulmasına katkıda bulunması amaçlan sempozyumda, sonuçların bilimsel veriler ışığında, bilim çevreleri ve tüm ilgililerle paylaşılması hedefleniyor.
Sempozyum ile ilgili detaylı bilgiye 
www.iscat.info adresinden ulaşılabilmektedir.

Kritik ve Analitik Düşünme Hakkında

Kritik ve analitik düşünme; yargı ve eylemlerimizi etkileyen düşünme yapımızın gözden geçirilmesine, çabuk etkilenen, yüzeysel, sıradan olabilen mevcut yapısından çıkarılıp, derinlikli, çok yönlü ve sistemli bir hale getirilmesine katkı sağlamaktadır.

Kritik ve analitik düşünen insanlar bir konuyu her yönüyle ele alır ve o konuda tam bir farkındalığa erişirler. İç veya dış etkenlerin olası yanlış yönlendirmelerini fark ederler. Doğruyla yanlışı, gerçek ile sahteyi ayırt ederler. Gerekli ve doğru bilgileri edinerek konu hakkında kararlara ulaşabilirler. Kritik ve analitik düşünme ile her açıdan farkındalıklı bir hayat kazanılırken ona uygun dönüşüm sağlanır. Sempozyum konu başlıkları ile kritik ve analitik düşünme perspektifinden hayata ayna tutmak, kritik ve analitik düşünmenin hayatın içindeki izdüşümlerini göstermek amaçlanmaktadır.

I. Uluslararası Kritik ve Analitik Düşünme Sempozyumu, aynı zamanda kritik ve analitik düşünme çerçevesinde çalışmalar yapan paydaşların bir araya gelmesini; birlikteliklerin pekişmesini; kritik ve analitik düşünme literatürünü zenginleştirici çalışmaların hız kazanmasını ve bu literatüre katkı sağlayacak şekilde sempozyum sonuçlarının bilim çevreleri ve tüm ilgililerle paylaşılmasını hedeflemektedir.

Bu sempozyumun, kritik ve analitik düşünme sistemini hayat tarzı haline getirerek, sağlıklı düşünme metodu (becerileri) geliştirip, bu doğrultuda kararlar alabilen, her türlü iç ve dış etkilere rağmen evrensel değerler ışığında, bilinçli ve nitelikli hayat sürme çabasında olan bir toplum inşasına katkıda bulunacağı umulmaktadır.
838 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.