Zihinsel Engelliler Eğitim Semineri Düzenlendi

Zihinsel Engelliler Eğitim Semineri Düzenlendi
23.02.2015
1.423
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Sosyal Gelişim Merkezi tarafından desteklenen “Zihinsel Engellilerde Cinsel Gelişim, Cinsel Eğitim ve Tacizden Korunma Eğitimi” adlı seminer, SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlendi.

Eğitim Fakültesi Özel Eğitim ile PDR Bölümü öğrencilerinin yanı sıra, MEB okullarında Özel Eğitim Öğretmeni olarak çalışanlar ile özel eğitime muhtaç çocukları olan ailelerin yoğun ilgi gösterdiği  “Zihinsel Engellilerde Cinsel Gelişim, Cinsel Eğitim ve Tacizden Korunma Eğitimi” seminerine konuşmacı olarak Anadolu Üniversitesi Engelliler Araştırma Enstitüsü Öğretim Üyesi Yrd. Doç.Dr. Ayten Düzkantar katıldı.

Çocuğun gelişiminde fiziksel, sosyal, duygusal ve bilişsel gelişim alanlarının yanı sıra cinsel gelişim alanının da olduğunu ve bu alanların birbirlerini çok yakından ilgilendirdiğini söyleyen Yrd. Doç.Dr. Düzkantar, insanın kendini gerçekleştirmesi için, söz konusu alanların aynı oranda geliştirilmesi gerektiği üzerinde durdu. Bununla birlikte Düzkantar, cinsel gelişim alanının hem öğrenciler hem de veliler için öğretilmesi en zor ve en sorunlu alan olduğunu, bunun her iki taraf için de kolay olmadığını belirtti. Cinsel eğitimin ikinci önemli ayağının engelli çocuklara kendilerini cinsel tacizden korumalarını öğretmek olduğunu söyleyen Düzkantar, cinsel eğitimin sanılanın aksine buluğ çağına girmeden değil, bebekler altı aylık iken başlanması gerektiğini söyleyen Yrd. Doç.Dr. Düzkantar, “Çocuk, annesinin koyduğu kurallarla yaşaması gerektiğini öğrenmeli” diye konuştu.

Çocuklarda, yaşantıya dayalı eğitimlerin çok önemli olduğunu söyleyen Yrd. Doç.Dr. Düzkantar, engelli çocukların toplum içerisinde karşılaştıkları güçlükleri, örnek vererek anlattı. Yrd. Doç.Dr. Düzkantar, toplum içerisindeki sorunun, engelli öğrencilerden çok, kendisini normal olarak değerlendiren insanlar arasında olduğunu ve normal insanların eğitiminin de en az engellilerin eğitimi kadar önemli olduğunu söyledi.

Katılımcıların büyük bir ilgi ile takip ettikleri seminerin sonunda, Eğitim Bilimleri Enstitü Müdürü Prof. Dr. İsmail Güleç tarafından Yrd. Doç. Dr. Ayten Düzkantar’a bir tablo hediye edildi.

Seminer, katılımcılara belgelerinin takdim edilmesi ile sona erdi.

23/02/2015 – YC
1.423 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.