Gök Gürültülü

Zerqa Üniversitesi Rektörü’nde İlahiyat Fakültesi’ne Ziyaret

27.10.2015

Ürdün Zerqa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmûd el-Vâdî, Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ni ziyaret etti.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) ile İslami Bankacılık alanında ortak program anlaşmasını imzalamak ve ‘Uluslararası İslam Ekonomisi ve Finansı Kongresi’nde konuşma yapmak üzere Sakarya Üniversitesi’ne gelen Ürdün Zerqa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmûd el-Vâdî , SAÜ İlahiyat Fakültesi’ni ziyaret etti. SAÜ İlahiyat Fakültesi’nde akademisyenler ile bir araya gelen Rektör el-Vâdî’ye, SAÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. H. Mehmet Günay İlahiyat Fakültesi’nin yapısı ve faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Konuşmasında, güz döneminde Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden altı öğrencinin, ‘Mevlana Değişim Programı’ kapsamında Zerqa Üniversitesi’nde öğrenim gördüğünü belirten Prof. Dr.Günay, konuk rektörün ziyaretinin iki üniversite arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine büyük katkı sağlayacağını söyledi.

Türkiye’nin en gelişmiş üniversitelerinden birisi olan Sakarya Üniversitesi ile akademik işbirliklerini geliştirmeye büyük önem verdiklerini ifade eden Zerqa Üniversitesi Rektörü Prof. el-Vâdi, Sakarya Üniversitesini ve İlahiyat Fakültesini ziyaret etmekten dolayı duyduğu memnuniyetini dile getirdi.

SAÜ Mevlana Kurum Koordinatörü Prof. Dr. Ahmet Bostancı’nın da hazır bulunduğu görüşme sonunda Dekan Prof. Dr. H. Mehmet Günay tarafından Zerqa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmûd el-Vâdî’ye plaket takdim edildi.

27.10.2015 – YC