Zaragoza Üniversitesi ile İşbirliği

Zaragoza Üniversitesi ile İşbirliği
14.09.2011
806
A+
A-

Sakarya Üniversitesi ile İspanya Zaragoza Üniversitesi arasında kültürel etkileşimi ve paylaşımı sağlamak amacıyla protokol imzalandı.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Devlet Konservatuvarı ve Güzel Sanatlar Fakültesi ile İspanya Zaragoza Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi arasında işbirliği protokolü imzalandı. Erasmus programı çerçevesinde üniversiteler arası kültürel etkileşimi ve paylaşımı sağlamak amacı ile imzalanan protokol gereği, öğrencilerin katılımıyla ortak projeler gerçekleştirilecek.

İlk Proje Dans Filmi

SAÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Hatice Selen Tekin, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Neslihan Özgenç ve Zaragoza Üniversitesi’nden Dr. Juan Bernardo Pineda tarafından imzalanan protokolle gerçekleştirilecek ilk proje “Dans Filmi Atölyesi” olacak. Güzel Sanatlar Fakültesi’nden Yrd. Doç. Dr. Neslihan Özgenç, Devlet Konservatuvarı’ndan Öğr. Gör. Burçin Aktükün ve Zaragoza Üniversitesi’nden Dr. Juan Bernardo Pineda tarafından yürütülecek atölye çalışması çerçevesinde Zaragoza Üniversitesi’nden Jorge Fornieles ve Devlet Konservatuvarı öğrencisi Mikail Karaali tarafından Güzel Sanatlar Fakültesi’nde 80 saatlik “Dans Koreografisinin Çoklu Perspektif Kullanarak Görüntülenmesi” ile ilgili workshop uygulaması gerçekleştirilecek.

Uluslar arası Festivallere Katılacak

Workshop eğitimi alan öğrenciler daha sonra Devlet Konservatuvarı’nda Türk Halk Oyunları bölümü öğrencilerinin icra edeceği ve koreografisi Öğr. Gör. Kerem Cenk Yılmaz ve Arş. Gör. Umut Erdoğan, müziği Öğr. Gör. M. Kürşat Türkay ve müzik kayıtları Öğr. Gör. Burçin Aktükün ve Mikail Karaali tarafından yapılacak olan dans gösterisini filme alacaklar. Hazırlanacak olan film Sakarya Üniversitesi’nde ve Zaragoza Üniversitesi’nde sergilenecek. Çekilen filmle uluslar arası festivallere ve yarışmalara katılınması da planlanmaktadır. Ayrıca çalışmalara katılan tüm akademisyen ve öğrencilere Zaragoza Üniversitesi tarafından sertifika verilecek.

13/09/2011 – SAÜ BHİM

 
806 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.