Yurt Dışında Eğitim Fırsatlarından Bahsedildi

12.02.2020

Sakarya Üniversitesi Değişim ile Gelişen Üniversiteliler Öğrenci Topluluğu tarafından “Yurt Dışında Eğitim” başlıklı bir konferans düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezinde yapılan konferansa Çekya Mendel Üniversitesi Türkiye Koordinatörü Ferhat Melemez, konuşmacı olarak katıldı.

Sakarya Üniversitesi Yönetim Bilişimleri mezunu olduğunu ifade eden Melemez, yurtdışıyla bağlantısının nasıl başladığından, kendi kariyer sürecinden ve yurtdışı fırsatlarından bahsetti.

“Ben ne istiyorum, beni ne mutlu eder?”

Erasmus hareketliliği ile Polonya’ya gitmesi sonucu yurtdışı serüveninin başladığını anlatan Melemez, “Gerçekten isteyip çaba gösterince zor gibi görünen firmalardan dahi kabul mektubu almayı başarmıştım. Bu noktada diyebilirim ki; bir süreci öğrenmek istiyorsanız, kendiniz bizzat içine girip onu yaşayarak anlamalısınız. Bu size güzel tecrübeler de katar. Sonrasında satış pazarlama üzerine bir firmada işe başladım. Bir süre sonra bunun beni tatmin etmediğini hissettim ve işten ayrıldım. Şu an Çekya Türkiye Koordinatörüyüm ve olmak istediğim, beni mutlu eden yerdeyim. Her zaman kendinize ‘benim beklentilerim neler, ne istiyorum, ne yaparsam mutlu olurum’ sorularını sorun ve bu doğrultuda hedeflerinizi yüksek tutun” diye konuştu.

Konferansın devamında Melemez, Çekya‘da yüksek lisans yapmanın avantajlarını anlattı. Brno şehrinin tanıtım videolarını öğrencilere izleten Melemez, ardından öğrencilerin sorularını cevapladı.

12.02.2020 – Fatmanur Deveci- Behlül Koçdemir