Mevzi Sağanak

Yrd. Doç. Dr. Doğru Budapeşte’de Sergi Açtı

22.12.2015

Sakarya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Hülya Doğru’nun ‘Sabır’ adlı kişisel sergisi, Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de bulunan Yunus Emre Enstitüsü’nde açıldı.

Serginin açılışını kalabalık bir izleyici topluluğu eşliğinde Budapeşte Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Yakup Gül yaptı. Yrd. Doç. Dr. M. Hülya Doğru, serginin açılışı sırasında izleyicilere tezhip sanatı ve eserler hakkında açıklama yaparak geniş bilgi verdi.

Enstitü Müdürü Yakup Gül’ün sanatçıya teşekkür belgesini takdiminin ardından gerçekleştirilen Tezhip ve Minyatür Çalıştayı, yaklaşık iki buçuk saat sürdü. Konuya ilişkin sunumla birlikte yapılan çalıştay, soru cevap şeklinde devam etti. Türk süsleme sanatlarına merak duyan konuklar, sunumu ilgiyle takip etti. Sergi Budapeşte’den sonra 2016 yılının Ocak ve Şubat aylarında Macaristan’ın farklı iki şehrinde daha sergilenecek.

Yrd. Doç. Dr. Doğru’nun 25 eserden oluşan ‘Sabır’ adlı kişisel sergisi, 12-31 Aralık 2015 tarihleri arasında, Macaristan’ın Budapeşte kentinde Yunus Emre Enstitüsü Sergi Salonu’nda gezilebilecek.

22/12/2015 – ST