Yerel Basında Bugün (31.05.2013)

31.05.2013

31.05.2013 Cuma günü yerel gazetelerde öne çıkan haberler.

ADAPAZARIAKŞAMHABERLERİ

Elektrik trafosunda, jeneratör otomatiğinde 3 sefer üst üste meydana gelen arıza muayene ve ameliyatları engelledi.

“Doğumevi’nde enerji arızası şoku”

Sakarya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle üç gündür işlemler durunca, sıkıntı yaşanmasına neden oldu.

ADAPOSTASI

“Belgeler gerçek değil”

Ferizli Belediye Başkanı Ahmet Soğuk ile muhalefet arasında devam eden belge savaşı devam ediyor. Ahmet Soğuk gazetede yayınlanan belgenin kendi kayırlarında olmadığını söyledi.

BİZİMSAKARYA

SAÜ’lü öğrencilerin yaptığı elektrikli otomobil Avrupa 7’ncisi oldu

“23 kuruşla 139 kilometre gidiyor”

SAÜ’lü öğrenciler ilk yerli araba olan Devrim’in adını ‘Evrim 2’ yaptı. Öğrencilerin tasarladığı yakıt cimrisi araç Türkiye’de birinci olurken, Avrupa’da ise yedinci oldu.

SAKARYAHALK

Başbakan Erdoğan Amerika’da Sakarya’yı konuştu.

“Ferizli’ye dev yatırım”

Ferizli ilçesine bir Amerikan şirketinin 1 milyar dolarlık yatırım yapma kararı aldığı ortaya çıktı. Bu gelişmenin ardından gözler Ferizli’ye çevrildi.

YENİGÜN

20. Bölge Sakarya Eczacı Odası başkanı Orhan Yontar açıkladı

“İlaçta sıkıntı yok”

Eczanelerin reçetesiz ilaç satamayacakları yönündeki söylentilere açıklık getiren Eczacı Odası Başkanı Yontar, “Bu kanun 1952 yılından beri var. Bu belirli kalem ilaçları kapsıyor. Halkımız da eczacımız da rahat olsun” dedi.

YENİHABER

“Beyinlerine reset atsınlar”

AKP’nin ‘vizyon proje’ atağına göndermede bulunan CHP İl Başkanı Ecevit Keleş, “Projeler gerçekten hayata geçirilecekse, iktidardaki beyinlerin yeniden reset edilmesi gerekiyor” diye konuştu.

YENİSAKARYA

“Ayet değil ki bu değişmesin”

SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul, Bursa’ya kurulması kararlaştırılan Otomotiv Test Pisti’nin şehrin dinamiklerinin ortak hareket etmesi halinde Sakarya’ya gelebileceğini söyledi.

31.05.2013 ÇP