Yerel Basında Bugün (26.10.2011)

Yerel Basında Bugün (26.10.2011)
26.10.2011
840
A+
A-

 

26 Ekim 2011 Çarşamba günü yerel gazetelerde öne çıkan haberler

ADAPAZARI

Türkiye’de her depremden sonra tüm ölümler cinayet

“ Van’da depreme değil cinayete kurban gittiler”

Pro. Dr. Muzaffer ELMAS, Van’da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremde, hayatını kaybedenlerin cinayete kurban gittiğini belirtti.

ADAPOSTASI

“Şimdi sıra sizde”

Sakarya’da faaliyet gösteren birçok meslek birliği ve sendika temsilcilikleri Van’da meydana gelen depremin ardından tek yürek oldu. Meslek birlikleri ve temsilciler, depremin yaralarını sarmak amacıyla yardım kampanyası başlattı.

ANADOLU

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer ELMAS, Türkiye’nin bir deprem ülkesi olduğunu dolayısıyla Van’da yaşanan depremin bir sürpriz olmadığını söyledi.

“Deprem sürpriz değil”

Söylenen sözler ve yapılanlar hep aynı.

BİZİM SAKARYA

1999’ da Adapazarı’nda, 2011’de Erciş’te enkazdan çıkarıldı.

“Kadere bak!”

Öğretmen Hanife Kaya, 11 yıl arayla iki büyük depremde enkaz altında kaldı. 17 Ağustos’ta 18 saat Erciş depreminde ise 25 saat sonra kurtarılan Kaya, 2.kez hayata tutundu.

SAKARYAHALK

“Birlik zamanı”

Sakarya’da faaliyet gösteren birçok meslek birliği ve sendika temsilcilikleri, Van’da meydana gelen depremin yaralarını sarmak amacıyla yardım kampanyası başlattı. Öte yandan Büyükşehir Belediyesi ile Hendek Belediyesi’nin topladığı yardımlar bugün yola çıkarken, Adapazarı Belediyesi ile Akyazı Belediyesi, yardımları dün bölgeye gönderildi.

SAKARYA YENİGÜN

17 Ağustos Depremi sonrasında çelikten yapılan hastane binasını yıkacaklar.

“Olmaz böyle bir şey!”

Sakarya’da, 17 Ağustos 1999’ da yaşanan depremin ardından, Kızılhaç tarafından Devlet Hastanesi’nin bahçesine çelik konstrüksiyon olarak yapılan hastane binası için, yıkım kararı alınması hayretle karşılandı.

SAKARYA YENİHABER

Haydi Sakarya, Vanlı depremzedelerle dayanışma

“Şimdi yardım zamanı”

Van’da deprem acısı yaşayan depremzedelere yardım için Sakarya tek yürek oldu. Sivil Toplum Örgütleri bir araya geldi. Yardım seferberliği için düğmeye basıldı.

YENİ SAKARYA

“75 bin aile evsiz kalabilir”

DASK İl Temsilcisi Ali Esen, sigorta edilebilir konutların yüzde 42lükbölümünün DASK kapsamında olduğunu belirterek, “75 bin aile her an evsiz kalma tehlikesiyle karşı karşıya” dedi.

 
840 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.