Yerel Basında Bugün (26.07.2012)

Yerel Basında Bugün (26.07.2012)
26.07.2012
967
A+
A-

26.07.2012 Perşembe günü yerel gazetelerde öne çıkan haberler.

ADAPAZARI

“2B ödemelerinde kolaylık sağlanmıyor”

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Sakarya Milletvekili Engin Özkoç’un soru önergesine verdiği yanıtta, kanunun ödemeler için yeterince kolaylık sağladığını ve ödemelerde kolaylık sağlanması için herhangi bir düzenlemenin söz konusu olmadığını açıkladı.

ADAPAZARIAKŞAMHABERLERİ

Türkiye’nin konuştuğu şehit cenazesinde ki şemsiye olayı ile ilgili Vali Büyük açıklama yaptı

“Valilikten şemsiye soruşturması”

Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Şehit Uzman Çavuş Regaip Şahin’in cenaze töreninde yaşanan taziye çadırı olayından dolayı büyük üzüntü duyduklarını ve gerekli incelemelerin yapıldığını kaydetti.

ADAPOSTASI

Dev sanayi kuruluşlarının bulunduğu listeye giren TÜVASAŞ; kamuda da adından söz ettirdi

“TÜVASAŞ 12’den vurdu”

Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu sıralaması açıklandı. Liste de yer alan TÜVASAŞ’ın Genel Müdürü İbrahim Ertiryaki: ‘Onur duyuyoruz’ dedi.

ANADOLU

“Dolandırıcılık yargıya taşınıyor”

Sakarya Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği’nin düzenlediği farklı belgeler ile esnafını nasıl dolandırıldığıyla ilgili gündeme getirdiğimiz ‘Esnaf resmen dolandırılıyor’ manşetimiz büyük ses getirdi. SESOB’da sicil işlemi yaptıran esnaflar dolandırıcılığı yargıya taşıyor.

BİZİMSAKARYA

Bir evladımızı daha dualarla toprağa verdik. Gece de ‘Ramazan Şenliği’ yapmaktan vazgeçmedik

“Şehitlerimize saygı nerede”

Sakarya neredeyse her ay şehit veriyor. 19 Mayıs törenlerini şehit acısı yüzünden iptal etmiştik. Keza 21 Haziran’da Kurtuluş Şenlikleri’ni aynı gerekçeyle yapmadık.

SAKARYAHALK

Elektrikte kayıp kaçak bedellerini yasal olmayan bir şekilde abonelerden tahsil etmeye devam eden elektrik dağıtım şirketlerine Aile Bakanlığı tüm ülkeye örnek olacak şekilde dava açıyor

“Örnek olacak”

Elektriği kaçak kullananların faturasını vatandaşa yıkan, faturalardaki kayıp-kaçak adı altında alınan haksız paralar Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nı da harekete geçirdi. Kamuoyunda da büyük tartışmalara neden olan ‘elektrik faturalarındaki kayıp ve kaçak bedeline’ isyan eden Bakanlık, bağlı birimlerine bir yazı göndererek, dağıtım şirketlerine bugüne kadar ödenen kayıp ve kaçak bedellerinin geri tahsil edilmesi için dava açılmasını istedi.

YENİGÜN

Toprak Ailesi, ilimizdeki 3 fabrikasını TMSF’den geri aldı

“Halis Ağa işbaşında!”

Toprakbank’ın borçları nedeniyle, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından, el konulan Toprak Holding’e ait ilimizdeki 3 fabrika, yapılan anlaşma soransında yeniden Halis Ağa olarak bilinen işadamı Halis Toprak’a geçti.

YENİHABER

“Vali: Biz de üzgünüz”

Şehit Uzman Çavuş Regaip Şahin’in cenaze töreninde yaşanan şemsiye ayıbı Vali Mustafa Büyük’ü de üzdü. Vali Büyük, ‘Cenazenin erken getirilmesi böyle bir olumsuzluğa yol açtı. Herkes gibi biz de üzüldük’ dedi.

YENİSAKARYA

“Sıcak tehlike”

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcak hava, tarımı da tehdit etmeye başladı. Yüksek rekolte nedeniyle düşük fiyat endişesi yaşayan üreticiyi, şimdi de randıman korkusu sardı.

26.07.2012 MA

 
967 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.