Yerel Basında Bugün (25.11.2011)

Yerel Basında Bugün (25.11.2011)
25.11.2011
482
A+
A-

25 Kasım 2011 Cuma günü yerel gazetelerde öne çıkan haberler.

ADAPAZARI

AK Parti Sakarya Milletvekili Şaban Dişli, kotaya birilerinin engel olduğunu söyledi.

“Kotaya takoz!”

Şeker Fabrikası kotasının önümüzdeki yıl için 49.000 ton olarak Bakanın önüne kadar onaylanmak için geldiğini söyleyen Dişli, “..ancak ne olduysa Bakan kotayı onaylamadı. Birileri bu işe fren koydu” dedi.

ADAPOSTASI

Polis vatandaşa kurşun sıktı,doktor ve eşi hasta tartakladı.

“Bu ne rezalet!”

Hendek’te polisin kaçan vatandaşa ateş ederek yaralaması, Doğumevinde de bir hastanın doktorun eşi tarafından tartaklanması şehirde tepkiyle karşılandı. Her iki olayın yankıları sürüyor.

ANADOLU

Sakarya’da en çok orta hasarlı binanın bulunduğu Adapazarı ilçesinde Belediye orta hasarlı bina çalışmalarını tamamladı.

“Orta hasarlıda ürküten rapor”

Adapazarı Belediyesi’nin orta hasarlı bina raporuna göre 164 orta hasarlı binanın 111’inde hala ikamet ediliyor. Olası bir depremde yıkılacak bu yapılardaki binlerce insanın hayatı hala tehlikede.

BİZİMSAKARYA

Atanmamış gençler, sözleşmemeliler, rotasyon bekleyen öğretmenler, performans değerlendirmesi velinin eline verilmiş bir eğitim ordusu.

“Öğretmenler günü kutlanır gibi mi?”

Ülkenin kalkınmasından pay alamayan %3’lük, %4’lük zam oranlarıyla yetinen eğitimciler, bir öğretmenler günü daha kutladı.(!) Mevcutları aşırı sıkışık sınıflar, e-okul sisteminin külfetli işlemleri ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın belirsizlik taşıyan yeni uygulamaları arasında sıkışan fedakar eğitimcilerimiz bu yıl da buruk bir günü kutlar gibi yaptı.

SAKARYAHALK

CHP İl Başkanı Yaşar Erdem, AK Parti milletvekillerini eleştirdi.

“Doğru söylemiyorlar”

İl Yönetiminin Ankara ziyaretini değerlendiren Erdem, ‘AK Partili Milletvekilleri Şeker Fabrikası’ndaki kota sorununu çözecek kanun teklifi verdiklerini söylüyorlar ancak Ankara’da öğrendik ki böyle bir teklif verilmemiş.” Dedi.

YENİGÜN

Ne yapılacağına karar verilmeden boşaltıldı.Şimdi mekancıların yurdu oldu.

“Kararsızlığın faturası!”

Arifiye’de yeni yapılan otobüs terminalinin faaliyete geçmesi ile birlikte boşaltılan eski terminal binası, kısa zaman içinde adeta talan edildi. Her tarafı kırılan, dökülen terminal binası bugünlerde mekancıların yurdu haline geldi.

YENİHABER

“Toyota 400 işçi alacak”

Toyota Türkiye, Sakarya’daki fabrikasında C segment sedan üretimine başlayacak. Yeni model üretimi için, 150 Milyon Euro yatırım yapılacak. 400 işçi alınacak.

YENİSAKARYA

“Esnafın feryadı”

Orhan Camii Meydanı düzenlemesi kapsamında, bölgedeki trafik akışında yapılan değişiklikler sürücülerin yanı sıra çevre esnafının da tepkisine yol açtı.

 

25/11/2011 – Büşra Ergün

 

 
482 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.