Yerel Basında Bugün (21.01.2012)

21.01.2012

21.01.2012 Cumartesi günü yerel gazetelerde öne çıkan haberler.

ADAPAZARI

Atıl durumdaki 4 dönüm bomboş araziyi yatırım amaçlı kiralamıştı.

“Hizmetin karşılığı soruşturma oldu!”

Eski Başkan Mehmet Aydın’ın yaptığı şikayeti üzerine, Belediye Garajı yanına yapılan beton tesisi sebebiyle; İçişleri Bakanlığınca Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman’a soruşturma izni verildi.

ADAPOSTASI

2008 yılından bu yana müteahhitleri sürekli el değiştiren ve bir türlü bitirilemeyen Sargarius Alışveriş Merkezi’nin 9 milyon (trilyon) liralık faturası Adapazarı Belediyesi’ne kesildi.

“Utancın fotoğrafı”

Karışık Bir Hikaye: Sangarius Alışveriş Merkezi’nin yapımını üstlenen müteahhitler sık sık el değiştirdiği gibi, müteahhitlere ortak
olanlarda oldu. Bazı ortakların vefat etmesi, bazılarının da iflas  etti. Buna rağmen binanın yapımı bir türlü bitirilemedi. Binanın mevcut hali ise görenlerin tepkisine neden oluyor.

ANADOLU

Sakarya’da hafta başında yapılan 28 kişinin gözaltına alındığı çete operasyonunda, 10 kişi tutuklandı.

“Çete operasyonu”

Sakarya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünün operasyonu ile gözaltına alınan 28 kişiden 10’u çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Metris Cezaevine gönderildi.
BİZİM SAKARYA

“Sahte Mitçi’ler yakalandı”

Telefonda kendilerini gözde kurumlardan MİT (Milli İstihbarat Kurumu) mensubu gibi tanıtıp vatandaşları dolandırdıkları iddiasıyla 5 kişi yakayı ele verdi.
SAKARYA HALK

“Okullarda karne heyecanı”

2011- 2012 eğitim öğretim yılının birinci dönemi sona erdi. İl genelinde 500 okulda öğrenim gören 182 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı.

SAKARYA YENİGÜN

Adapazarı Şeker Fabrikası’nın kota sorunu için olumlu gelişme

“Haydi hayırlısı”

AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, “Pancar kotasının artması için hazırlayacağımız yasa tasarısını, haftaya imzaya açabiliriz” dedi.

SAKARYA YENİHABER

Genel Cerrahi anestezi yaptı, 28 yaşındaki hasta öldü.

“Bu nasıl bir ihmal?”

Özel Adatıp Çarşı Tıp Merkezi’ne hemoroit ameliyatı olmak için başvuran 28 yaşındaki Erdinç Hallı, anestezi iğnesinin ardınan can verdi. Hallı’nın kesin ölüm nedeni araştırılıyor.

YENİ SAKARYA

“Yakışmıyor”

Orhan Cami Bulvarı’ndaki hummalı çalışma sürüyor ama meydan ortaya çıktıkça Uzunçarşı’nın nasıl döküldüğü ortaya çıktı.

Z.S.