Yerel Basında Bugün (20 Eylül 2011)

20.09.2011

20 Eylül 2011 Salı günü yerel gazetelerde öne çıkan haberler.

ADAPAZARI

“Zeki Toçoğlu: ‘Kültürel mirasa sahip çıkıyoruz’ ”

Orhan Camii önünde gerçekleştirilen çalışmaları inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, şehrin tarihi ve kültürel miraslarına sahip çıktıklarını belirtti.

ADAPOSTASI

“Dedesinin kullandığı traktörün altında kaldı”

Akyazı Düzyazı Köyü Muhtarı Nadir Uçak,traktörle evin bahçesinde geri manevra yaptığı sırada, traktörün arkasına monte edilen tahta kısmının altına giren üç yaşındaki torunu Yağız Uçak’ a çarptı. Hastaneye kaldırılan minik Yağız kurtarılamadı.

ANADOLU

Yeni eğitim- öğretim yılının başlaması nedeniyle öğrencileri makamında ağırlayan Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeki Toçoğlu, öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

“Eğitim olan desteğimiz devam edecek”

BİZİM SAKARYA

“Geçit esnafının feryadı!”

Kent merkezindeki trafik yoğunluğuna köklü çözüm getirmek amacıyla 5 yıl önce Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılandırılan tünel geçişli köprülü kavşak çevresindeki esnaf unutulduklarını söyledi.

SAKARYAHALK

“Onların ders zili çalmadı”

Üç aylık yaz tatilinin ardından öğrenciler ders başı yaptı. Pek öğrenci okula başlamanın ve arkadaşlarıyla buluşmanın heyecanını yaşarken bazı öğrenciler için ders zili çalmadı. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden fındık toplamaya gelen işçileri çocukları, yeni eğitim-öğretim yılına bahçede çalışarak girdi.

YENİGÜN

Gar çevresinin düzenlenmesi ve taşınması paraya kaldı.

“TCDD ayak diretti!”

Adapazarı Gar meydanı ve çevresinin düzenlenmesinin yanı sıra, Dörtyol’da yeni yapılan terminalin yanına taşınmasına yönelik gerçekleşen görüşmelerin TCDD’ nin yer için para istemesi üzerine tıkandığı öğrenildi.

YENİHABER

400 milyon dolar karla el değiştirecek.

“SEDAŞ yine satılık”

SEDAŞ’ ı özelleştirmeden satın alan Akkök Holding ve Çekli ortağı alaşmazlığa düşünce satış kararı alındı. 600 milyon dolara özelleştirilen SEDAŞ için 1 milyar dolar isteniyor.

YENİSAKARYA

“Tıp Fakültesi gelişiyor”

SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Tıp Fakültesi’nin eksikliklerinin hızla giderildiğini belirterek, 1-2 yıl içerisinde öğrencilerin tamamının ilimizde eğitim göreceğini söyledi.

20/09/2011 – Adil Bical