Gök Gürültülü

Yerel Basında Bugün (16.04.2012)

16.04.2012

16.04.2012 Pazartesi günü yerel gazetelerde öne çıkan haberler.

ADAPAZARI

CHP İl Başkan adayı Ecevit Keleş, radyo programında mevcut yönetimi topa tuttu

“Memnun etmezsek yüzümüze tükürün!”

Radyo Net’e konuk olan Ecevit Keleş CHP il başkanlığı seçimleri hakkında sert açıklamalar yaptı. Keleş: ‘Delegeler bilsin ki Ecevit Keleş ve ekibi sizi memnun etmezse gelin yüzümüze tükürün!’

ADAPOSTASI

‘Ücretsiz’ deniyor ama bir yandan vatandaş öte yandan devlet kazıklanıyor

“Check-up tuzağı!”

Siz siz olun cep telefonunuza gelen ‘Ücretsiz Check-up’ davetlerine kanmayın. Check- up adı altında yapılan gereksiz laboratuar tetkikleri, röntgen çekimleri ile faturanız şişebilir.

ANADOLU

“AK Parti’de roller paylaşıldı”

Tekrar aday olamayacak olan Şaban Dişli Amerika’ya dönecek, Ayhan Sefer Üstün ise genel merkezde görev alacak. Hasan Ali Çelik de Büyükşehir Belediye başkan adayı olmanın yollarını arayacak. Diğer iki vekil Ali İhsan Yavuz ve Ayşenur İslam ise vekilliğe devam edecek.

BİZİMSAKARYA

“Çaycuma faciası tekrarlanmasın!”

Zonguldak Çaycuma’da, Filyos Çayı’ndaki köprünün çökmesi sonucu yaşanan facia, gözleri bakımsız köprülere çevirdi. Geyve’de 28 yıllık Kayıkbaşı Köprüsünün tehlike sinyalleri vermesi ve İMO’nun köprüyle ilgili ‘riskli’ raporu tedirginliği artırıyor.

SAKARYAHALK

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ile Ulaşım Ana Planı için sözleşme imzalayan Mescioğlu firması, anketörler aracılığıyla 8 bin haneyi ziyaret ederek vatandaşların ulaşımla ilgili olarak görüş ve önerilerini alacaklar

“Vatandaşa soracaklar”

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ile Ulaşım Ana Planı için sözleşme imzalayan Mescioğlu Firması, projenin en önemli ayağından biri olan hane anketlerine, Maltepe ve Hızırtepe Mahallelerinde başladı. Yaklaşık 8 bin hane anketörler tarafından akşam 18.00’den sonra ziyaret edilerek vatandaşların ulaşım konusundaki görüş ve önerileri alınacak.

YENİGÜN

Milletvekili Üstün, Büyükşehir’in suya yönelik çalışmalarını gezdi

“Gelecek garantide”

AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından yapılan yatırımları gezerken, ‘Dünyanın sorunu olan su için, Sakarya’nın geleceği garanti altında. Bu çalışmaları yapanları kutluyorum’ dedi.

YENİHABER

SAÜ’nün kuruluşunda olduğu gibi yeni bir seferberliğe ihtiyaç var

“2. Üniversite şart”

Öğrenci sayısı her geçen yıl artan SAÜ’ye alternatif üniversite artık şart oldu. Uluğbey Teknoloji Üniversitesi, İnan Vakfı’nın projesi ve Hendek’e üniversite gibi diğer girişimlerin de desteklenmesi gerekiyor.

YENİSAKARYA

“Çaycuma olmasın!”

Geyve Kayabaşı Köprüsü, İnşaat Mühendisleri Odası’nca riskli bulunmasına rağmen kullanılmaya devam ediyor. Bölge halkı, Çaycuma’daki köprü faciasının burada tekrarlanmasından endişe duyuyor.

16/04/2012 MA