Yerel Basında Bugün (09.02.2012)

09.02.2012

9 Şubat 2012 Perşembe günü yerel gazetelerde öne çıkan haberler.

ADAPAZARI

Otomobilin gizli bölmesinde saklanan eroinler dedektör köpeği tarafından bulundu

“Zehir tacirlerine büyük darbe”

Sakarya Emniyet Müdürlüğü tarafından iki farklı araca yapılan baskında yurt dışına gönderileceği kaydedilen 21 kilo 950 gram eroin ele geçirildi.

ADAPOSTASI

Saatteki hızı 100 kilometreyi bulan fırtına Karasu sahilinde dev dalgalar oluşturdu

Tsunami gibi fırtına”

Karasulular dün sabaha karşı adeta dehşetle uyandılar. Hızı saatte 110 kilometreyi bulan fırtına nedeniyle sahilde 8-9 metre yüksekliğinde dalgalar oluştu. Deniz suyu şehir istikametinde 100 metre kadar taştı. 30 evi deniz yuttu, tekneler alabora oldu.

ANADOLU

Adapazarı Belediyesi Denetim Komisyonu üyesiyken katılmadığı oturumların parasını aldığını iddia edilen Ahmet Çil, çok sert konuştu

“Komplonun içinde muhalefette var.”

Katılmadığı oturumların parasını aldığı iddiasıyla hakkında soruşturma izni verilen Ahmet Çil ‘Bana kurulan komplonun içinde muhalefet partisinin bir meclis üyesi de var’ dedi.

BİZİM SAKARYA

Dalgalar tarihte ilk kez sahil yolunu aştı ve büyük tehlike kapıda

“Karasuya büyük tehdit”

Karasu’da, 10 metreye ulaşan dalgalar en sonunda Sahil Yolu olarak bilenen ve set görevini gören caddeyi de aşarak ilçeye doldu. Hiçbir önlem dev dalgaları durduramıyor. Halk panikte.

SAKARYAHALK

Karasu ilçesinde sahil şeridi sular altında kaldı. Birçok ev ve işyeri zarar gördü

“Burası Karasu”

Saatteki hızı 110 kilometreyi bulan fırtına nedeniyle Karadeniz’de 8 metreyi aşan dev dalgalar oluştu. Deniz yükselerek 100 metre kadar içeri girdi. Sahildeki birçok ev ve iş yeri su altında kaldı. Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu ise, ‘Tek tesellimiz can kaybının olmaması’ dedi.

YENİ SAKARYA

Özüm’den Çil’e tek cümleyle cevap

“Komplo yanıtı”

Adapazarı Belediye Başkan Yardımcısı Rıdvan Özüm, Belediye Meclis Üyesi Ahmet Çil’in komplo iddialarını, “Mevla’nın yarattığı hiçbir canlıya yaşamım boyunca komplo kurmadım” diye yanıtladı.

YENİGÜN

Kocaeli’nin 2. Devlet Üniversitesi Gebze’de olacak

“Komşu çalışıyor”

Sakarya’ya 2. Üniversite kurulması için yapıldığı söylenen çalışmalar sözde kalırken, komşu Kocaeli’nin Gebze’de ikinci bir devlet üniversitesi kurma çalışmalarını hızlandırdığı öğrenildi.

YENİHABER

Karakışa rağmen Başbakanlığın gönderdiği kömür dağıtılmadı

“Başbakan duymasın”

Kaymakam dağıtmadı, Vali görmedi.

09/02/2012 – MA