Yerel Basında Bugün (04.11.2011)

04.11.2011

04 Kasım 2011 Cuma günü yerel gazetelerde öne çıkan haberler.

ADAPAZARI

Harç parasını ödeyemeyince davayı kaybeden işçiler eylem yaptı.

“Haklarını kaybettiler!”

Akyazı’da faaliyet gösteren bir boya fabrikasının 2 yıl önce iflas etmesinin ardından alacaklarının peşine düşen işçiler, binlerce lira harcadıkları hukuk mücadelesini harç parası yüzünden kaybetti.

ADAPOSTASI

Fiskobirlik’te Başkan ve Genel Müdür arasında neler oluyor?

“Hemşehri kapışması!”

Fiskobirlik’te seçimli kongrelerin başlayacağı şu günlerde her ikisi de Sakaryalı olan Genel başkan Lütfü Bayraktar ile Genel Müdür Mehmet sargın arasındaki gerginlik damgasını vuruyor.

ANADOLU

Elektrik borcundan dolayı suları kesilen okulun su ihtiyacı dereden karşılanıyor.

“Öğrencilere dere suyu!”

Çocuklara dere suyu.

BİZİMSAKARYA

Büyükşehir, ilçe belediye başkanlarıyla buluştu.

“Hizaya gel toplantısı”

Büyükşehir Belediyesi bin 301hasarlı binanın yıkımını gerçekleştirme amacıyla geliştirdiği projeyi uygulamada kararlı gözüküyor. Projenin uygulanması için geri sayım başladı. Alt kademe belediye başkanları ile yapılan toplantıdan kararlılık ve işbirliği görüşü çıktı.

SAKARYAHALK

“İdareli özel idare”

İl Özel İdaresi, Kasım ayı ilk toplantısında 2012’nin bütçesini görüştü. 58 milyon lira olarak hazırlanan bütçe, oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi. Bu yıl, 64,5 milyon lira olması beklenen bütçenin, geçen yılla aynı kalması dikkat çekti.

YENİGÜN

Toçoğlu,”Orta hasarlı binaların yıkımına bayram sonu başlanacak”

“Yıkım yasal sorumluluk”

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Adapazarı’nda süresi içinde güçlendirilmeyen orta hasarlı binaların, yasal olarak ağır hasar kapsamına geçtiğini hatırlatarak, bu binaların yıkılacağını söyledi.

YENİHABER

Şehir merkezindeki apartman dairesinde 6 aylık ceset bulundu.

“İnsanlık ölmüş!”

Adı Kemal Toplu, 78 yaşında, emekli. Ankara Caddesi’ndeki apartmanda yalnız yaşıyordu. 6 ay önce evinde öldü. Kapısını çalan olmayınca cesedi aylar sonra bulundu. Geriye kemikleri kalmıştı.

YENİSAKARYA

AK Parti delege seçimlerinde bir bardak suda fırtına kopartılmış.

“Muhalefet sus pus”

AK Parti Koordinatör Milletvekili Zeki Aygün, ziyaretleri sırasında “delege seçimleri sırasında sandık konulmadığı” iddialarına ilişkin herhangi bir şikayet gelmediğini söyledi.