Sisli

Yeniden Diriliş Yolunda Ümmet Coğrafyası

18.10.2017

Sakarya Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezinde ‘’ Yeniden Diriliş Yolunda Ümmet Coğrafyası ‘’ isimli etkinlik düzenlendi.

Sakarya Üniversitesi Akil Gençlik Topluluğunun düzenlediği etkinliğe gazeteci ve yazar Adem Köse konuşmacı olarak katıldı.

İnsanın öncelikle ne için var olduğunu öğrenmesi gerektiğini söyleyen Köse, “Sokrates talebesine diyor ki üzerinde düşünülmeyen hayat yaşanmaya değmez, talebesi de Sokrates’e cevap veriyor yaşanmayan hayat üzerinde düşünülmeye değmez’’ ifadelerini kullandı.

Dünyayı Değiştiren İnsanlar Hedefi Olanlardır

80’den fazla ülke gezme fırsatı bulduğunu belirten Köse , ’’Gezdiğim ülkelerden gördüğüm kadarıyla iki türlü insan var. Birincisi gayesi olan insanlar, tutkulu bir gayenin peşinden giden insanlar. İkincisi ise hiçbir gayesi olmayan hayatı mutfakla yatak odası arasında geçen insanlar. Gayesiz insanlar dünyanın değişmesi namına hiçbir şey yapmazlar, onlar normal insanların peşine takılırlar ama dünyayı değiştiren insanlar gayesi, hedefi, ideali olan insanlardır’’  dedi.

18/10/2017 – EC

ETİKETLER: ,