Yeniden Büyük Türkiye

Yeniden Büyük Türkiye
24.12.2015
1.812
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Girişimci Genç Mühendisler Topluluğu tarafından “Yeniden Büyük Türkiye” isimli bir konferans düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen konferansta, MTTB Sakarya İl Başkanı Özcan Ayma, Erbakan Vakfı Sakarya İl Başkanı Hasan Çınar ve Erbakan Vakfı Genel Başkanı Dr. Muhammed Ali Fatih Erbakan konuşmacı olarak yer aldı.

Erbakan Vakfı ve Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) işbirliğiyle düzenlenen konferans, Kur’an’ı Kerim tilaveti ile başladı.

Açılış konuşmasını yapan MTTB Sakarya İl Başkanı Özcan Ayma,  büyük Türkiye’nin beklenen adaletin temsilcisi olacağını ve İslam dünyasına yepyeni bir nefes olacağını ifade etti. Ayma, “Yeryüzünde tek gerçek medeniyet olan İslam medeniyeti, yeniden toparlanma sürecinde elini taşın altına koymuş, çelik gibi bir iradeye sahip. Amacımız yaşama sevdasını bırakıp, yaşatma sevdasına baş koymuş yeni nesiller yetiştirmektir. Bu medeniyete mensup olanlar, çok çileli mücadeleler altından nice topraklar, nice gönüller fethetti” diye konuştu.

Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın ülkede yapmış olduğu çalışmalarından ve katkılarından bahseden Erbakan Vakfı Sakarya İl Başkanı Hasan Çınar ise, “Milli görüş çok hizmet yaptı, çok insan yetiştirdi. 3 tane cumhurbaşkanı, 4 tane başbakan çıkarttı. Bundan sonra da milli görüş yenilenecek ve vizyonunu değiştirecek. Bizim hedefimiz, 45 sene önceki Erbakan hocamızın hedefinin aynısı; yeniden büyük Türkiye kurmak” ifadelerini kullandı.

İyi insan, başkalarına fayda sağlayabilendir

Erbakan Vakfı’nın kuruluş gayesinin, Necmettin Erbakan’ın hayatı boyunca yapmış olduğu bütün işlerin aynılarını yapmak olduğunu belirten Dr. Fatih Erbakan, “Erbakan hocamız hayatı boyunca insanların çektiği sıkıntılarından kurtulması için çalıştı. Bütün insanlığın dünya ve ahiret saadetini sağlayabilmek için hayatını vakfetti.  Dolayısıyla vakfımız, yapacağı ilmi çalışmalarla, bu çalışmaların konferanslar ve yayınlar aracılığıyla kitlelere ulaşıp zengin edilmesi ile milletimizin, İslam aleminin, hem de bütün insanlığın dünya ve ahiret saadetine katkı sağlamaya vesile olabilmesi için kurulmuş bir vakıftır” şeklinde konuştu.

Dini insan ile iyi insan kavramları arasında birtakım farkların olduğunu ve bunların birbirleriyle karıştırılmaması gerektiğini söyleyen Fatih Erbakan, sözlerini şöyle sürdürdü: “İslam dini iyilik dinidir. Müslüman demek ise dini insan demektir. İyi insan olabilmek için başkasının sıkıntısını ortadan kaldırmak, başka bir insana fayda sağlamak gerekir. İşte Erbakan hocamız, bu gaye ile hayatını kurguladı, bu düstur üzerine yaşamaya devam etti. Davası için mücadele etmeye hayatı boyunca hep devam etti.”

Konferansın sonunda, MTTB İl Başkanı Özcan Ayma tarafından Dr. Muhammed Ali Fatih Erbakan’a çiçek takdim edildi.

24.12.2015 – E. Ulutaş
1.812 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.