Mevzi Sağanak

Yeni Yıl Ağacı Toprakla Buluştu

30.12.2015

Sakarya Üniversitesi Çevre Mühendisliği öğrencileri küresel iklim değişikliği konusuna dikkat çekmek amacı ile çam ağacı dikti.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü öğrencileri, küresel iklim değişikliği konusunda farkındalık yaratmak için, Mühendislik Fakültesi Bahçesi’ne ağaç dikti.

SAÜ Çevre Mühendisliği Bölümü öğrencileri, diktikleri çam ağacını süsleyerek hem yeni yıla merhaba dedi hem de yeni yıl ağaçlarını toprakla buluşturma konusunda çağrıda bulundu.

Bilinçli bir toplum olarak, dünyanın her yerinde tüketim ve çevre konusuna titizlikle yaklaşılması gerektiğini vurgulayan Çevre Mühendisliği öğrencileri, ormansızlaşma konusunun küresel ısınmaya etkisinin yüzde 14 olduğunu vurguladı.

Yıllık atmosfere saldığımız karbondioksit miktarını karşılamak için 30 milyar ağaca ihtiyaç olduğunu belirten SAÜ Çevre Mühendisliği Bölümü öğrencileri, her ağaç yılda 12 kg karbondioksit ve ömrü boyunca da 1 ton karbondioksiti emip bünyesine hapsettiğini söyledi.

30.12.2015 – FÖ