Yeni Başlayanlar İçin Blockchain Semineri

Yeni Başlayanlar İçin Blockchain Semineri
19.12.2022
675
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Blokchain Topluluğu tarafından Blockchain ile ilgili tüm detayların anlatıldığı bir seminer gerçekleştirildi.

SAÜ Teknokent konferans salonunda düzenlenen seminerde Hamdi Küçük, Blokchain ve DAO ilişkisi üzerine konuştu. Seminere video konferans yoluyla katılan Küçük,  Blokchaini gerçek hayattan örnekler vererek açıkladı. Türkçe ismiyle Blok Zincir alışveriş pazarını anlatan Küçük, Blokchainin merkeziyetsizliğe nasıl baktığını açıkladı. Metaverse dünyasının artık dijitale entegre olacağını büyük iş insanlarının da buna zemin hazırladığını belirten Küçük, “Pandemi döneminden önce evde çalışma durumuna yöneticiler sıcak bakmıyordu, şu an gelinen noktada bu kabul gören bir durum haline geldi. Metaversede oluşturacağımız avatarlarla evde ne iş yapıyorsak yöneticiler bu avatarlar yoluyla bizi görebilecek.’’ diyerek iş dünyasının geleceğine dair vurgu yaptı.

Seminerin ikinci oturumunda video konferans yoluyla konuşan Can Azizoğlu, NFT Kripto parayı ve bunun olumlu ve olumsuz koşullarını karşılaştırmalı olarak anlattı. NFT’nin özel bir token türü olduğunu ve bunu isteyen herkesin yaratabileceğini söyleyen Azizoğlu, NFT’nin özel olmasının sebebini kendisinden başka bir örneğinin olmamasından kaynaklandığını söyledi. Bunun dijital sanat, koleksiyonluklar, oyun, sinema, müzik gibi alanlarda yeni iş kolları yarattığını aktaran Azizoğlu, “Herkes NFT yaratabilir ama her NFT para olarak karşılık bulmayabilir. Bunun devrimsel bir teknoloji olması ve gelecek vaat etmesi insanların buna büyük paralar ödeyerek yatırım yapmasını sağladı. Bu teknolojinin geliştirilen yeniliklere uygunluk, işlem kolaylığı ve yeni iş olanakları sağlaması gibi olumlu yanları olsa da yasal belirsizlikleri olması dolayısıyla kötü niyetli insanların para aklaması için de kullanılıyor.” dedi.

Seminerin devamında akıllı kontratlar, metaverse ve Web 3 konularında bilgi verildi.

Haber: Büşra Atahan – Furkan Demir


675 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.