Yeni Asya (08.11.2012) : SAÜ, İmplant Merkezi Kuruyor

08.11.2012

Sakarya Üniversitesi, Ortopedik ve Dental İmplant Tasarım, Üretim ve Test Merkezi (Orto- DentMer) kuracak. Sakarya Üniversitesi‘nin, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’nı (MARKA) desteğiyle kuracağı merkezde, öncelikle Türkiye’de ticari olarak satılan dental ve ortopedik implantların tasarımı, yüzey kaplama işlemleri, muhtelif performans ve canlı hayvan deneyleri gerçekleştirilecek. 3. 2 milyon TL’lik Bölgesel Ortopedik ve Dental İmplant Tasarım, Üretim ve Test Merkezi Projesi’nin 2 milyon TL’lik kısmını MARKA karşılayacak. Kalan kısım SAÜ bütçesinden karşılanacak. SAÜ ayrıca personel, malzeme, ekipman, bina desteği sağlayacak. Proje 24 ayda tamamlanacak.

Yeni Asya Gazetesi – 08 Kasım 2012