Yaşlılar Haftası Konferansı

Yaşlılar Haftası Konferansı
21.03.2013
546
A+
A-

Sakarya Üniversitesi’nde Yaşlılar Haftası ile ilgili konferans düzenlendi.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Sağlık Yüksekokulu tarafından ‘Yaşlılar Haftası’ ile ilgili bir konferans düzenlendi. SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen konferansa Sağlık Yüksekokulu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayşe Çevirme konuşmacı olarak katıldı.

Dünyada ve Türkiye’de insanların yaşlı sayılmaları için gereken yaşın değiştiğine vurgu yapan Doç. Dr. Ayşe Çevirme, “Yaşlılığın başladığı yaş ülkelerin gelişmişlik düzeylerine göre değişim gösterir. Gençlik yıllarında vücuttaki su oranı yüzde yetmiş iken, yaşlandıkça bu oran yüzde elliye kadar düşmektedir. Dolayısıyla bu durum da fiziksel yıpranmaya neden oluyor” dedi.

Yaşlı Nüfus Günden Güne Artmaktadır

Gelişmiş ülkelerle doğru orantılı olarak ülkemizde de yaşlı nüfusunun günden güne arttığının altını çizen Doç. Dr. Çevirme, “Okullarda öğretilen yaş piramidi bugünlerde geçerliliğini yitirmektedir. Artık ters piramide doğru yol almaktayız. Genç nüfusumuzla övünüşümüz son bulmaya yakın bir durumdadır” diye konuştu.

Yaşlılar Yük Olarak Görülüyor

Değişen ve gelişen toplumla beraber kültür yozlaşmasının da içerisinde olduğumuzu belirten Doç. Dr. Çevirme, “Bir zamanlar yaşlılara tecrübe ve deneyimlerinden ötürü hürmet edilirdi, saygı duyulurdu. Artık yaşlılara tamamen yük oluyorlarmış gözüyle bakılıyor. Kimse yaşlanacağını kabul etmiyor” dedi.

Konferansın sonunda Doç. Dr. Ayşe Çevirme’ye Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Sevin Altınkaynak tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

21/03/2013 – CP
546 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.