Yamaç Paraşütü Topluluğu Öğrencileri Bir Araya Geldi

11.11.2016

Sakarya Üniversitesi Yamaç Paraşütü Topluluğu tarafından Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen toplantıda, Yamaç Paraşütü Öğretmen Pilot Tuğcan İstim konuşmacı olarak yer aldı. Yamaç paraşütü eğitimi hakkında bilgi veren Tuğcan İstim, “Dersleri önce teorik olarak alıyoruz. Teorik ders içeriğinde aerodinamik dersleri, hava trafik kuralları, sevk idare dersleri, acil durumlar gibi dersler yer alıyor. Sonra araziye çıkıyoruz. Dört haftalık bir süreçte teorik ders vermeyi düşünüyoruz. Sizler öğrenci olduğunuz için bu eğitimleri ekstra bir faaliyet olarak göreceksiniz. Dört haftalık eğitim sonunda yazılı bir sınav olacaksınız. Yazılı sınav eleme amaçlı değildir. Öğrenim seviyesini ölçmek ve nerede eksik kalınmış olduğunu anlamak için yapılacaktır. Başarılı olan arkadaşlarla meteoroloji de uygun olursa uygulama derslerine geçilecektir. Hafta sonu Sakarya’da hava uygun olmadığı takdirde, kamp olarak şehir dışında uygulamalı eğitim verilebilir” dedi.

Diğer birçok kulübün aksine okul olarak Türk Hava Kurumu (THK) ile bir protokollerinin bulunduğunu söyleyen İstim, “Eğitimin sonunda THK ve Uluslararası Havacılık Federasyonu onaylı yamaç paraşütü başlangıç pilot sertifikasına sahip oluyorsunuz. Buradaki amaç ticari değildir. Üniversitede bu etkinliğin yayılmasını ve sizin aranızdan da bu işi yapacak arkadaşların çıkmasını amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.

Öğrenciler, Yamaç Paraşütü Öğretmen Pilot Tuğcan İstim’e toplantının ardından merak ettiklerini sordu.

11/11/2016- ŞB