Yabancı Dilde Yeni Dönem Başlıyor

Yabancı Dilde Yeni Dönem Başlıyor
19.09.2017
977
A+
A-

Sakarya Üniversitesi’ne kayıt yaptıran 2017 girişli öğrencilere yönelik uygulanacak olan İngilizce Muafiyet – Yeterlilik Sınavı, 21-22 Eylül tarihinde 9.00-16.00 saatleri arasında yapılacak.

Sınav için özel sınıflar

İngilizce Muafiyet – Yeterlilik Sınavına bu dönem 807 öğrenci başvuru yaptı. SAÜ Kültür ve Kongre Merkezinde hazırlanan ses yalıtımlı ve özel donanımlı sınıflarda yapılacak olan sınav, bilgisayar destekli ve tüm dil becerilerinin ölçülebileceği nitelikte uygulanacak.

Sınavda başarılı olan öğrencilere becerilerinin tanımlı olduğu ‘B1 düzeyinde’ yeterlilik belgesi verilecek.

B1 tüm öğrenciler için zorunlu

Sakarya Üniversitesi Senatosunun bu yıl aldığı karara göre 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılından itibaren tüm öğrenciler, İngilizce eğitimi almaya başlıyor. Öğrencilerin aldıkları yabancı dil eğitiminin düzeyi, uluslararası standartlara göre belirlenecek. “Avrupa Dilleri Öğretimi Ortak Çerçeve Programı” kapsamındaki uygulamaya göre, tüm öğrencilerin lisans programları için öngörülen ‘B1 düzeyinde’ not alması gerekiyor. Bu kapsamda öğrencilerin yeterliliği temel bilgiler, konuşma, dinleme ve yazma şeklinde 4 adımda değerlendirilecek.

Uluslararası standartta diploma

Üniversite dışı bağımsız kuruluşların yapacağı değerlendirmelerin tüm masrafları ise üniversite tarafından karşılanacak. B1 düzeyinde başarı yakalayan öğrenciler, İngilizce eğitim aldıklarına dair tüm dünyada geçerli diplomanın da sahibi olacak.

19-09-2017 / ST


977 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.