Vefatının 20. Yılında Bekir Sıdkı Sezgin

30.11.2016

Sakarya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı tarafından “Vefatının 20. Yılında Bekir Sıdkı Sezgin’i Anma Konseri” düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen konserin sanat yönetmenliğini Doç. Dr. Ferdi Koç, solistliğini ise Arş. Gör. Özge Zeybek yaptı. Bekir Sıdkı Sezgin’i anlatan bir konuşma ve sinevizyon gösterisi ile başlayan konsere öğretim üyeleri, öğrenciler ve Sakaryalılar yoğun ilgi gösterdi.

Klasik Türk Müziğinin hüzzâm, hüseynî, hicâzkâr, uşşâk gibi makamlarından en nadide eserlerinin icra edildiği konserde, kemençede Öğr. Gör. Erhan Bayram, kudümde Yrd. Doç. Dr. Cemal Karabaşoğlu, hânende (şarkıcı) olarak ise Semen Karlıklı, Emrah Öndeş, Ahmet Gencer ve Selçuk Yılmaz yer aldı.

Yaklaşık iki saat süren konserde “Gönül Geçti Hevâdan Kalmadı Bir Nesneye Meyli”, “Sular Çağlar”, “Bağ-ı Dehrin”, “Herkes Sana Gönlüm Gibi Bir Bende Midir?”, “Solgun”, “Öyle Bir Âlemdeyim ki”, “Vâsıl Olmaz Hakk’a Kimse”, “Misâldir Dilde Dünyânın Bu Hâli” gibi birçok eser seslendirildi.

30-11-2016 / ST