Van’ı Unutmadılar

Van’ı Unutmadılar
01.11.2011
686
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ)’nin ve Türkiye’nin en aktif topluluklarından Endüstri Mühendisliği Kulübü’nün başlattığı ‘Van Depremzedelerine Yardım Kampanyası’ büyük ilgi gördü.

Topluluk, yardım kampanyası ile topladıkları kışlık giyecek, ayakkabı, battaniye ,yorgan, kuru gıda , bakliyattan oluşan 28 kolilik ihtiyaç malzemelesini Van’a gönderdi.

SAÜ EMK, Van’daki depremzedeler mümkün olduğunca fazla yardım malzemesi toplamak için, Mühendislik fakültesin M5 binası ve Merkez Kafetarya’da stand kurdu. Topluluk odasında biriktirilen malzemeler ayrı ayrı sınıflandırılarak kutulara kondu ve Van’a götürülmek üzere 30 Ekim Cuma günü bir kargo şirketiyle anlaşarak gönderildi. Topluluk, aynı zamanda Kızılay ile birlikte açtıkları stantta yaklaşık 120 ünite kan topladı.

SAÜ EMK, Genel Koordinatörü Samet Tosun, bir Sakaryalı olarak bu şiddette bir depremin bir insanda özellikle küçük bir çocukta nasıl bir etki bırakacağını çok iyi bildiğin belirterek “Şu anda Van’da aynı duyguları yaşayan birçok insan var. Bu nedenle hemen depremin gerçekleştiği gün, topluluk olarak harekete geçtik. Öncelikle battaniye, kışlık giyecek, kuru gıda gibi acil ihtiyaç malzemelerini topladık. 5 gün süren kampanya sonucunda 28 kolilik bir yardım topladık. Böylesine zor zamanlarda destek veren  ve yardımlarını esirgemeyen herkese teşekkür ederiz” dedi.

01/11/2011 – Olcay Aksoy
686 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.