Vali’den Destek Sözü

Vali’den Destek Sözü
27.12.2012
675
A+
A-

Sakarya Valisi Mustafa Büyük, SAÜ Tıp Fakültesi’nde kurulması planlanan yeni dal hastaneleri konusunda destek sözü verdi.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Vakfı üyeleriyle Tıp Fakültesi’nde bir araya gelen Sakarya Valisi Mustafa Büyük, kurulması planlanan yeni dal hastaneleri konusunda destek sözü verdi.

SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas’ın yanı sıra SAÜ eski rektörü Prof. Dr. İsmail Çallı ve daha önce SAÜ’de görev yapmış öğretim üyelerinin de yer aldığı toplantıda Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Akdemir, Tıp Fakültesi’nin son durumu ve gelecek hedefleriyle ilgili katılımcıları bilgilendirdi.

Desteklerimiz Sürecek

Toplantı öncesi morfoloji binasını gezen ve fakülte yemekhanesinde öğrencilerle yemek yiyen Vali Büyük ve beraberindekiler, Dekan Akdemir’den bu yıl açılan morfoloji binası hakkında bilgi aldılar.

Burada öğrencilerin eğitim görmeye başlamasının mutluluk verici olduğunu söyleyen Büyük, “Tıp fakültesi ve SAÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin (SEAH) bu bölgede bir eğitim ve sağlık kampüsü haline gelerek iyi bir noktaya gelmesi, hepimizin gayretleriyle neticelenecek” dedi.

Halkın eğitime zaten destek vermekte tereddüt etmediğini, burada eğitim ve sağlığın bir arada olmasından dolayı yapılacak desteklerde katmerli hayır olacağını ifade eden Büyük, Valilik olarak her türlü desteği yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini belirtti.

Sağlık Kampüsü

Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Tıp Fakültesi’nin içinde yer aldığı bir eğitim ve sağlık kampüsü planı hazırladıklarını belirten Dekan Akdemir, Fakülte çevresindeki alanların Tıp fakültesine dahil olması için başvuru yaptıklarını belirtti. Tıp Fakültesinin çevresindeki araziler ve Belediye imar nazım planında ‘sağlık kampüsü’ şeklinde ayırılan bölgeye de talip olduklarını belirten Akdemir, 30-50 yıllık Sakarya’nın büyüme ekseninde bu bölgeyi hastaneler arası bir kampüs alanı olarak düşündüklerini söyledi.

İleriye dönük birçok projeleri olduğunu söyleyen Akdemir, Sakarya’nın önceliklerini düşünerek üç tane projeye yoğunlaşmayı öngördüklerini belirtti. Bu önceliklerin Kalp, Kanser ve rehabilitasyon konularında olduğunu ifade eden Akdemir, “Bunları Sakarya’nın içinde yaşadığı sorunlar, temsil ettiği havzadan gelecek hastalar ve bu konuda yaşanan mağduriyetleri göz önünde bulundurarak, acil ve öncelikli bu üç konuya yoğunlaşmak istedik” şeklinde konuştu.

Kalp Hastalıkları Merkezi

Sakarya’yı kalp hastaları için bir merkez haline getirmek istediklerini ifade eden Akdemir, “Burada biz daha büyük düşündük. Örneğin; bir anjiyo, bir ameliyathane değil, bir binada günde 8-10 ameliyatın yapıldığı, 30-40 anjiyonun yapıldığı, bir de 24 saat kalp krizine vakit kaybetmeden müdahale edecek bir merkez düşünüyoruz” dedi. Sakarya’da böyle bir hastanenin gerekliliğini ifade eden Akdemir, “Bu insanların İstanbul yolunda, Kocaeli yolunda en azından hayatlarını kaybetmelerini önleyebiliriz diye bu konuyu çok önemsedik” dedi.

Çocuk Kalp Ameliyatları

Kalp ameliyatlarında özellikle çok sıkıntı çekilen durumlardan bir tanesinin de çocuk kalp hastalıkları olduğunu söyleyen Akdemir, “Maalesef devlet kuruluşlarında doğuştan gelen kalp hastalıklı çocukların ameliyatlarını yapacak merkez çok az” dedi. Akdemir, Sakarya’da çocuk kalp hastalarına ayrı bir birim olarak hizmet verecek bir çocuk kardiyoloji birimi kurulmasını planlandıklarını söyledi.

Sakarya’da öne çıkan diğer bir sağlık probleminin de kanser hastalıkları olduğunu söyleyen Akdemir, “Kanser hastanesi bölgemizin en büyük sıkıntılarından birisi” dedi. Akdemir, Eğitim ve Araştırma Hastanesinde radyoterapi ve ışın tedavilerinin başladığını fakat tüm morfoloji binası onkoloji binası yapılsa ancak kanser hastalarına yeteceğini söyledi.

Sağlık konusunda yapılacak yardımların insan hayatını kurtarmaya dönük olduğunu ve bu nedenle çok hayırlı olduğunu ifade eden Akdemir, yeni dal hastaneleri için Sakaryalılardan destek beklediklerini söyledi.

27/12/2012 – AB
675 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.