USDEC Projesi

USDEC Projesi
28.07.2013
720
A+
A-

2014 yılının Mart ayında düzenlenecek olan USDEC 3 Projesi için yapılan başvuru kabul edildi.

2014 yılının Mart ayında düzenlenecek olan USDEC 3 Projesi için yapılan başvuru kabuledildi. Bu projeye de Türkiye, Belçika, Danimarka, Letonya, Avusturya, Almanya, Portekiz,  Litvanya, Çek Cumhuriyeti ve İspanya’dan birer üniversite dahil olacak ve toplam 10 ülkeden yaklaşık 60 öğrenci ve 20 öğretim elemanı ile projenin üçüncü ayağı yine Sakarya’da gerçekleştirilecek.

Avrupa Birliği’nin ve ülkemiz Ulusal Ajans’ının destekleriyle, ülkemizde, öğrencilerimizin ve diğer üye ülke öğrencilerinin ve öğretim elemanlarının birbirlerini tanıması ve birbirleriyle bilgi alışverişinde bulunmaları için birçok proje düzenlenmektedir. Sakarya Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aytekin İşman’ın koordinatörlüğünde yürütülen USDEC projesi de bu projelerden bir tanesi.

USDEC (Using Schools for Developing European Citizenship – Avrupa Vatandaşlığının Geliştirilmesi İçin Okulların Kullanımı) Projesinin ilki 5-16 Mart 2012 tarihleri arasında Sakarya Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlendi. Bu projeye Türkiye, Belçika, Danimarka, Letonya, Avusturya, Almanya, Portekiz,  Litvanya, Çek Cumhuriyeti ve Macaristan’dan toplam 11 üniversite katılım sağlamıştır.

USDEC 2 ise 4-15 Mart 2013 tarihleri arasında düzenlenmiş ve Türkiye, Belçika, Danimarka, Letonya, Avusturya, Almanya, Portekiz,  Litvanya, Çek Cumhuriyeti ve İspanya katılım sağlamışlardır.

2 hafta boyunca devam eden projede öğrenciler kendi ülkelerini tanıtan sunumlar yapmakta, öğretim elemanları projenin konusu ile ilgili dersler vermekte ve tüm üniversiteler tarafından çeşitli workshoplar düzenlenerek öğrencilerin çeşitli ürünler geliştirilmesi amaçlanmaktadır. Bu tür projeler yalnızca öğrencilerin birbirleri ile çalışmasını değil aynı zamanda kültürel etkileşimi de tetiklemektedir. Farklı kültürden gelen öğrenciler çalışma dışı zamanlarını da beraber geçirmekte, yapılan çeşitli geziler ve programlarla ülkeler arası dayanışma daha da artırılmaktadır.

2 hafta süresince devam eden bu projede aynı zamanda birçok kültürel etkinlik de düzenlenmektedir. Projenin yer aldığı tarihlerde ülkeler çeşitli geceler düzenlemekte ve kendi ülkelerinden getirdikleri yiyecek ve içeceklerle diğer öğrencilerin geceyi düzenleyen ülkenin kültürünü öğrenmesi sağlaması amaçlanmaktadır. Düzenlenen İstanbul gezisi ile de öğrenciler, Topkapı Sarayı, Sultan Ahmet Camii, Ayasofya Müzesi, Kapalı Çarşı, Mısır Çarşısı gibi birçok tarihi değerimizi ziyaret etmektedirler.

Yine Sakarya ilimizde bulunan Deprem Müzesi’ne yapılan ziyaretle Sakarya’nın yaşamış olduğu deprem gerçeği öğrencilere anlatılmakta ve öğrencilerin deprem konusunda bilgilenmesi sağlanmaktadır.

28/07/2013 – YC


720 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.