Üniversitemizden TİKA ve YEE’ye Ziyaret

Üniversitemizden TİKA ve YEE’ye Ziyaret
29.12.2022
1.834
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörü Prof. Dr. Hamza Al ve beraberindeki heyet Ankara’ya bir ziyaret gerçekleştirerek Türk İş Birliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanı (TİKA) Serkan Kayalar ve Yunus Emre Enstitüsü (YEE) Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş ile bir araya geldi.

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al öncülüğünde gerçekleşen ziyarete; SAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özer Köseoğlu, Uluslararası Ofis Koordinatörü Öğr. Gör. Dr. Tuba Tatar, SAÜ Türk Dili Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) Müdürü Prof. Dr. Sinem Yıldırımalp ve SAÜ Genel Sekreteri Dr. Öğr. Üyesi Abdulkadir Altınsoy eşlik etti.

Türkiye’nin kalkınma tecrübesinin başka ülkelerle paylaşılması ve “iş birliği ortaklığı” anlayışı ile çalışmayı hedef edinen TİKA etkin olduğu her alanda yüksek performans sağlamayı amaçlıyor. Bu amaç doğrultusunda Rektör Prof. Dr. Al ilgili paydaşlarla koordineli hareket edebilmek için TİKA yönetimiyle bir araya gelerek, farklı coğrafyalarda faaliyet gösteren TİKA üniversite iş birlikleri ve çalışmaları hakkında bilgi aldı.

TİKA ziyaretinin ardından Rektör Prof. Dr. Al ile Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş bir araya gelerek  SAÜ’lü  öğrencilerin Türkçeyi daha etkili konuşabilmesi ve Türkçe’nin yaygınlaştırılması hakkında fikir alışverişinde bulundu. Görüşmenin devamında Türkçe konuşmanın önemi ve bu bağlamda yapılan çalışmalar ele alınarak iki kurumun iş birlikleri hakkında değerlendirmelerde bulunuldu. Prof. Dr. Ateş, Rektör Prof. Dr. Al’a ziyaretlerinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkürlerini sundu.


1.834 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.