“Üniversite ve Sanayi Araştırmacıları Yetiştirmeyi Amaçlıyoruz”

“Üniversite ve Sanayi Araştırmacıları Yetiştirmeyi Amaçlıyoruz”
15.12.2022
1.107
A+
A-

Sakarya Üniversitesi’nde (SAÜ) Türk Havacılık Uzay Sanayi (TUSAŞ) Ar-Ge ve Teknoloji Müdürü Prof. Dr. Erdal Çelik ve TUSAŞ Üniversite İlişkileri Müdürü Süleyman Demir; lisans, yüksek lisans ve doktora Ar-Ge programları hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Öğrenci proje takımları ve Ar-Ge faaliyetlerinin anlatıldığı seminere, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Emrah Doğan, Prof. Dr. Özer Köseoğlu, Araştırma Dekanı Yardımcıları Prof. Dr. Hüseyin Pehlivan, Doç. Dr. Asude Ateş, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Lisans ve Lisansüstü öğrenciler için hazırlanan seminerde; LIFTUP, LIFTUP Plus programları ve öğrenci takımlarını destekleme programları hakkında bilgilendirme sunumu yapıldı.

TUSAŞ Ar-Ge ve Teknoloji Müdürü Prof. Dr. Erdal Çelik, TUSAŞ’ın Ar-Ge projeleri kapsamında üniversite ve sanayi araştırmacıları yetiştirmeyi amaçladığını ifade etti. TUSAŞ Ar-Ge Müdürlüğü altında bulunan 6 müdürlük ve üniversitelerdeki TUSAŞ laboratuvarlarından bahseden Prof. Dr. Çelik, havacılığa etkin ve yetkin tabanlı öğrenci yetiştirme doğrultusunda Ar-Ge çalışmalarının ortaya çıkma sürecini aktardı.

TUSAŞ teknoloji yol haritasında teknoloji konularında çalışılacak doğru paydaşların tespit edilmesinin önemine değinen TUSAŞ Üniversite İlişkileri Müdürü Süleyman Demir, TUSAŞ LIFTUP programlarının motivasyon arttırıcı bir özellik taşımasından dolayı ilgili bölümlerine lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin başvurmaları gerektiği bir program olduğunu vurguladı.

Havacılık ve uzay sanayisi alanında uzmanlaşmak, bilgi ve tecrübe edinmek isteyen öğrencileri TUSAŞ merkezlerine davet eden Demir, TUSAŞ’ta kariyer hedefi olanlara yönelik bilgilendirmelerde bulundu.

Seminer, sektöre yönelik soruların cevaplanması ve hediye takdiminin ardından sona erdi.

 

Haber: Büşra Atahan
1.107 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.