Üniversite- Sanayi İş Birliğinde Yeni Bir Adım Daha

Üniversite- Sanayi İş Birliğinde Yeni Bir Adım Daha
19.01.2023
1.447
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) ile Türk Havacılık ve Uzay Sanayi AŞ. (TUSAŞ) arasında eğitim, öğretim ve araştırma konularında ikili antlaşmaları sağlayacak bir iş birliği protokolü imzalandı.

Bölgemizde bulunan AR-GE Tasarım merkezine sahip, Türkiye’nin önde gelen firmalarıyla iş birliği anlaşması yapan ve proje çalışmalarına başlayan üniversitemiz, ülkemize değer katan kurumlar ile de anlaşma yapma ve iş birliğini sürdürme amacıyla adımlar atmaya devam ediyor.

Rektörümüz Prof. Dr. Hamza Al ve Türk Havacılık ve Uzay Sanayi AŞ. Genel Müdürü Temel Kotil tarafından imzalanan protokolde, üniversite-sanayi iş birliğini arttıracak çalışmaların yapılması amaçlandı. Rektörümüz Prof. Dr. Al, bu anlaşma ile lisans ve lisansüstü öğrencilerimizin staj, tez ve bitirme çalışması gibi uygulamalarının TUSAŞ bünyesinde gerçekleştirilebilmesine olanak sağlanırken, akademik personellerimizin TUSAŞ bünyesinde çalışma yapabilmeleri için gerekli imkanların sağlanacağına dikkat çekti. Rektör Prof. Dr. Al, TUSAŞ’ın ihtiyaç duyduğu alanlarda özel çalışmalar yapılabileceğini ve bu süreçte üniversite-sanayi iş birliğinin de artırılarak devam edeceğini sözlerine ekledi.

 

 


1.447 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.