Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı

Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı
10.04.2023
2.009
A+
A-

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen “2209-A/B Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” 2023 1. dönemine ilişkin başvurular 25 Nisan 2023 tarihinde başlıyor.

TÜBİTAK bu program kapsamında üniversitelerde öğrenim gören ön lisans ve lisans öğrencilerinin hazırladıkları 2209-A ve 2209-B araştırma projelerine makine, teçhizat, sarf malzemesi, seyahat ve hizmet alımı giderleri için hibe desteği sağlayacak.

Üniversitelerde öğrenim görmekte olan lisans ve ön lisans öğrencilerini, projeler yoluyla araştırma yapmaya teşvik etmeyi amaçlayan programda başvurunun tamamlanması için sistem üzerinden başvuruya onay verilmesi yeterlidir.  Başvuru tamamlandıktan sonra hiçbir belgenin imzalı kopyasının TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığına gönderilmesine gerek yoktur. Ayrıca BİDEB’e posta ile gönderilen belgeler işleme alınmayacak.

Başvurular 25 Mayıs 2023 tarihinde sona erecek.

Başvuru Koşulları

  1. Başvuru sahibinin ön lisans veya lisans öğrenimi* görüyor olması,
  2. Projenin akademik danışman rehberliğinde yapılıyor olması**
  3. Aynı dönemde birden fazla başvuruda ve/veya önceki dönemlerde desteği devam eden bir 2209-A ya da 2209-B projesinde yer alınmamış olunması,
  4. Daha önce aynı proje için TÜBİTAK’tan destek alınmamış olması gerekmektedir.
  5. Öğrenciler programa bireysel veya takım halinde başvuru yapabilirler. Takım halinde başvuru yapılması durumunda öğrencilerden biri Proje Yürütücüsü olarak TÜBİTAK’a karşı sorumludur. Bir projede proje yürütücüsü dışında en fazla 3 proje ortağı yer alabilir.

* Açık Öğretim ve hazırlık sınıfı öğrencileri başvuramazlar.

** Araştırma görevlileri ve öğretim görevlileri de akademik danışman olabilir. Birleşik doktora öğrenimi gören araştırma/öğretim görevlileri, akademik danışman olabilmek için doktora yeterliliğini almış olmalıdır. Yüksek lisans sonrası doktora öğrenimi gören araştırma/öğretim görevlileri için yeterliliği almış olma koşulu aranmaz. Doktora öğrenimine başlamamış olan araştırma/öğretim görevlileri akademik danışman olamaz.

Programa, öğrenciler bireysel veya takım halinde başvuru yapabilirler. Takım halinde başvuru yapılması durumunda öğrencilerden biri Proje Yürütücüsü olarak TÜBİTAK’a karşı sorumludur. Bir projede proje yürütücüsü dışında en fazla 3 proje ortağı yer alabilir.

Aynı dönem içinde bir akademik danışman en fazla 5 projede görev alabilir. Danışmanın 5’ten fazla projede yer alması durumunda başvuru sırasına göre 5.’den sonraki projeler ön incelemede elenir.

Detaylı bilgi için TIKLAYINIZ.
2.009 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.